Altafulla celebra aquest dijous el correbars i obre el tram més potent de Sant Martí

L'acte s'iniciarà a la plaça del Pou amb el 'corretraques'

Altafulla és a punt d'entrar en els dies de més actes de la Festa Major de Sant Martí 2019, que tindran el seu dia gran el proper dilluns, dia 11 de novembre. Des d'aquest dijous, 7 de novembre, la vila baixgaianenca celebrarà els actes més destacats de la festa major en honor del seu patró.

Per començar la seqüència, aquest dijous tindrà lloc  un dels actes populars que compta amb més afluència de gent per Sant Martí: el correbars que organitza el Grup de Diables d'Altafulla i que, any rere any, congrega desenes i desenes de persones pels carrers del centre de la localitat

El correbars, un dels actes més concorreguts de la Festa Major de Sant Martí a Altafulla

Cada any, cada correbars,  els carrers d'Altafulla s'omplen de persones que participen d'aquesta cercavila per alguns dels bars del poble, animada amb una xaranga —enguany, la Band Tocats— que omple de música i xivarri el centre del municipi. Aquest dijous, 7 de novembre,  la cita és a les vuit de la tarda a la plaça del Pou, on la festa s'iniciarà amb un corretraques que munta la Pirotècnia Catalana.

Després de donar el tret de sortida a l'acte des de la plaça del Pou,  la Xaranga Band Tocats dirigirà tots els assistents cap a l'inici del correbars, que marxarà cap al carrer de Baix i culminarà a la gelateria La Perla. La venda de tiquets per a participar-hi es podrà comprar durant el recorregut o bé abans de la traca, als membres del Grup de Diables d'Altafulla que seran a la plaça del Pou, com a entitat organitzadora d'aquest acte.

Tarda de jocs de taula i donació de sang

Tot i que és el més destacat, el correbars no és l'únic acte d'aquest dijous a Altafulla per Sant Martí. A les cinc de la tarda, la biblioteca municipal acollirà un taller per aprendre a jugar a jocs de taula; i de sis de la tarda a nou del vespre es fa una campanya de donació de sang al consultori municipal.