GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Creixell es converteix en municipi feminista

L'Ajuntament de Creixell va aprovar el passat 18 de desembre la moció per declarar-se municipi en contra de la discriminació de la dona

El passat 18 de desembre el Ple Municipal de l'Ajuntament va acordar declarar el municipi de Creixell com a municipi feminista. Aquesta declaració es tradueix en «treballar per una igualtat entre dones i homes en l'àmbit laboral, social i administratiu». La moció, presentada pel grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya - ERC-AM, està basada en la Carta Europea per a la Igualtat de Dones i Homes en la vida localun document elaborat pel Consell de Municipis i Regions d'Europa, que insta als governs municipals i entitats locals a complir aquest objectiu. 

 

Entre altres mesures s'establiran clàusules per abolir l'escletxa salarial entre homes i dones en els contractes i licitacions de l'ajuntament, de manera que es rebutjarà les empreses que sí concebin aquesta variació entre dones i homes. Des de l'ajuntament s'ha volgut donar èmfasi a les diferències salarials intersectorials en sectors especialment feminitzats com la neteja d'edificis municipals o el servei d'atenció domiciliària, entre d'altres.

  

No només les dones, sinó també el col·lectiu LGTBI es veurà reflectit en aquest compromís, ja que l'ajuntament també intentarà donar visibilitat a aquest col·lectiu, evitant la discriminació laboral patida per aquest col·lectiu. S'apostarà públicament per la seva contractació pública i privada.

 

L'ajuntament donarà suport als col·lectius feministes

A Creixell existeix, des de l'any 2017, el col·lectiu feminista Papallones Liles de Creixell, creat per un grup de dones amb la ideologia feminista com a tret comú. Durant l'any organitzen diverses activitats, com les del dia 8 de març en què pinten un mural en un dels edificis cedits per l'Ajuntament, o el dia 25 de novembre de l'any passat, en què van ocupar la plaça Major amb una performance i van pintar, a la plaça Vorey, el primer banc LGTBI de la vila. Per la Festa Major de l'any passat també, van fer un pilar de dones amb la col·laboració de la colla castellera Nois de la Torre.

 

L'Ajuntament de Creixell ha declarat tot el suport a les activitats d'aquesta entitat, i la regidora delegada de la secretaria de la Dona i Igualtat, Chelo Picón, ha declarat que «Creixell és i ha de ser un municipi que treballi i promogui la defensa dels drets de les dones i la lluita per la igualtat, l'erradicació de la violència masclista i l'eliminació de la discriminació per raó de gènere i sexe. I per això hem volgut declarar Creixell com a municipi feminista».

Darrera performance del col·lectiu Les Papallones Liles de Creixell | Cedida

El pròxim acte reivindicatiu serà una 'performance'

El col·lectiu feminista Papallones Liles de Creixell tornarà a orquestrar una acció feminista, oberta a tothom qui vulgui participar, aquest diumenge 12 de gener, a les dotze del migdia a la plaça del Mirador. L'acte serà una performance que té com a nom 'El violador ets tu', i és un homenatge a l'himne compost per les feministes xilenes que van crear l'himne 'Un violador en tu camino'en senyal de protesta contra les violacions dels drets de les dones durant les protestes que hi va haver l'octubre passat al país.