Imatge de l'exterior de l'Ajuntament de Creixell

Creixell es declara municipi de protecció d'animals i en contra del maltractament

El ple de l'Ajuntament ho va aprovar per unanimitat aquest dijous

Pas endavant per a la protecció dels animals de Creixell. El ple de l'Ajuntament va aprovar, aquest dijous 25 de mar, la declaració de Creixell com a municipi de protecció d'animals i en contra del maltractament. La moció la va presentar la primera tinent d'alcalde,  Pili Romero, del grup FIC - UNITS PER CREIXELL i va ser aprovada per unanimitat pels 11 membres del consistori. 

Així doncs, amb aquesta moció Creixell es declara municipi lliure de maltractament animal i s'insta a la població a denunciar el maltractament als animals per part de terceres persones i a vetllar pel benestar animal. De la mateixa manera, també es promourà la formació del personal de l'administració pública per tal que puguin tenir tots els recursos necessaris per aconseguir una actuació més àgil davant les situacions que ho requereixin.

Encara no ens segueixes a Telegram? Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Amb aquest acord, s'enduriran les mesures per evitar l'abandonament animal i des de l'Ajuntament també es fomentarà l'adopció d'animals. L'Ajuntament de Creixell vol que tots els animals tinguin una vida digna, sense maltractament físic o psicològic, «sense passar gana, set, calor, fred i angoixa per viure tancat entre quatre parets o lligats amb cadenes tot el dia».

Segons destaca la tinent d'alcalde Pili Romero a la proposta d'acord de la moció presentada «un animal pateix igual que tot ésser viu i té tot el dret a tindre una vida digna i a ser feliç. Els animals són éssers sensibles, que senten i per tant deixen de ser considerats objectes».

La regidora i primera tinent d'alcalde Pili Romero en una acció a Creixell per a recollir pinso i altre material pels animals abandonats.
La regidora i primera tinent d'alcalde Pili Romero en una acció a Creixell per a recollir pinso i altre material pels animals abandonats. | Ajuntament de Creixell

D'altra banda, l'Ajuntament de Creixell demanarà formalment al govern de l'Estat que es modifiquin les lleis necessàries per prevenir els casos de crueltat contra els animals, fomentant l'educació en l'empatia i la cultura de la Pau. Així, es demanarà que s'aprovi una Llei marc en Protecció dels Animals, així com la modificació del Codi Penal i les lleis necessàries per endurir les penes en casos d'especial crueltat.

Durant el ple del mes de març també es va acordar demanar al Govern de la Generalitat que augmenti els recursos que reben els ajuntaments per a desenvolupar les polítiques de benestar animal i protecció de la fauna.