Cremen i estripen la portada de la Constitució en un acte a Torredembarra

L'Alternativa Baix Gaià havia convocat una protesta en la jornada del 40è aniversari de la Carta Magna

Aquest dijous, 6 de desembre,  l'Alternativa Baix Gaià havia convocat a Torredembarra un acte de protesta aprofitant el dia festiu que commemora l'aniversari —enguany, el quarantè— de la Constitució Espanyola. Desenes de persones s'han aplegat en aquesta convocatòria, que es feia  al carrer de Joan Güell, just al davant de la Torre de la Vila. Durant l'acte, s'han cremat i estripat còpies de la portada de la Constitució espanyola.

Cremen i estripen còpies de la portada de la Constitució a Torredembarra

Tot i que l'acte estava convocat per a dos quarts d'una del migdia,  ha estat cap a un quart de dues quan diverses persones han cremat còpies de la portada de la Constitució espanyola. Diverses persones més han optat per estripar-les. En l'acte també hi havia una paradeta on es venien diferents obsequis i els assistents també han pogut gaudir d'un vermut i de música.

Just abans de començar l'acte, un parell de persones han increpat els membres i simpatitzants de l'ABG que es trobaven a la zona i, després d'una mediació per part dels Mossos d'Esquadra, l'incident no ha anat a més.

Manifest contra la Constitució de l'ABG de Torredembarra

La protesta, després de cremar i estripar còpies de la portada de la Constitució espanyola, ha acabat amb un manifest que han llegit la regidora Solivellas, que serà la cap de llista de l'ABG a les eleccions municipals de 2019; i Robert Tatay, que serà el número 2 de la formació.

Solivellas ha dit que «cada quaranta anys hem de capgirar el sistema i aquest és el moment», i ha recordat que «com més àmplia és l'esquerda d'aquest sistema, més es veu que els franquistes estaven al darrere de tot, i que tot estava 'atado y bien atado'». Tatay ha advertit «que aquest monarca tan superb i tan ufà prengui nota» i, vestit amb una armilla groga, ha instat a canviar els llaços grocs per aquests elements, símbol de les protestes de les darreres setmanes dels transportistes francesos.

Vídeo de l'Alternativa Baix Gaià de la protesta contra la Constitució espanyola