Els habitatges que reciclin rebran una bonificació a la taxa d'escombraries

Torredembarra distribuirà els cubells de reciclatge per a matèria orgànica aquesta setmana

La campanya s'hauria d'haver iniciat la mateixa setmana en què va començar l'estat d'alarma

El pròxim 25 de juny es començaran a repartir els cubells per al reciclatge de matèria orgànica entre els veïns de Torredembarra. Els cubells portaran un xip que detectarà a les persones que realitzin la separació d'aquesta fracció als carrers del Nucli antic, on el sistema de recollida de brossa es fa a través del sistema porta a porta. És una mesura que va ser ajornada, ja que s'havia d'haver fet efectiva just a la setmana en què es va iniciar el confinament per la Covid-19.

En un principi, només aquelles llars que ja realitzen habitualment la recollida de matèria orgànica seran dotats del cubell. De fet, l'ajuntament ha destacat que aquest sistema de recollida fa més de deu anys que es practica al municipi, però com era voluntari, no tots els habitatges l'utilitzen. És així com s'ha determinat que l'entrega de cubells només es farà efectiva a aquelles cases que acreditin fer-los servir. 

En canvi, pel que fa als nous habitatges, s'avaluarà l'interès i es comprovarà l'ús del sistema durant un període de tres mesos abans de lliurar els cubells xipats.

Paradetes de recollida a les places del barri

El primer dia de campanya es facilitarà, a aquells habitatges que ja fan servir el sistema de recollida, uns tiquets amb informació del lloc, dies i horaris en què es durà a terme la recollida presencialment del material, que es farà en unes paradetes que s'ubicaran en diverses places del Nucli antic. Això és per evitar els desplaçaments al Castell on les mesures per la Covid-19 són més estrictes, per ser un espai tancat, i també perquè al nucli antic hi ha més comerços i persones.

Els residus que s'entreguin, hauran d'estar prèviament desinfectats, i el personal encarregat de la recollida, com no podia ser d'altra manera, estarà dotat d'equipaments de protecció individual per evitar la propagació del coronavirus. Dins d'aquestes paradetes també, els interessats a prendre part d'aquesta campanya podran apuntar-s'hi.

També es lliurarà, per a cada habitatge, un parell de paquets de bosses compostables, que es podran deixar a la via pública, així com el cubell xipat. Aquest xip contindrà informació que es podrà detectar mitjançant unes canelleres que el personal del servei disposa i que, diàriament, es lliurarà a l'Ajuntament de Torredembarra per poder bonificar la taxa dels habitatges que fan servir correctament el sistema.


Comentaris