CUP Torredembarra

La CUP explica el seu pla per governar Torredembarra sense cap de llista definit

Sacristan lamenta que «la presència a l'Ajuntament ens ha fet perdre força al carrer»

Al voltant de 25 persones van ser aquest dijous, 14 de març, a la conferència política que la CUP Torredembarra havia convocat a la sala polivalent Cal Maiam, al centre de la vila, per fer balanç del seu primer mandat amb representació a l'Ajuntament i per llançar les idees bàsiques per governar la vila a partir de les eleccions del proper mes de maig.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Toni Sacristan, l'únic regidor anticapitalista al consistori, va pronunciar el discurs d'aquest dijous. La CUP tornarà a presentar-se al maig, però encara no ha definit qui serà el seu cap de llista.

Toni Sacristan, regidor de la CUP a Torredembarra.
El regidor de la CUP a Torredembarra, Toni Sacristan, va ser l'encarregat de pronunciar la conferència política dels anticapitalistes. | Gerard Recasens

 

«La institució ens ha fet perdre força al carrer»

Sacristan va ser contundent i va fer autocrítica. «La presència a l'Ajuntament ens ha acorralat i els ha fet perdre força al carrer», va reconèixer, un fet que es comprometen a «revertir» en el pròxim mandat. L'edil cupaire va carregar també contra «el pacte de la vergonya, d'ERC i ABG amb el PSC del 155, del règim del 78», i ha recordat els «reiterats incompliments dels partits del govern amb compromisos que ells mateixos havien adquirit en campanya electoral, com ara l'auditoria del deute».

El portaveu de la CUP també va assenyalar els punts «positius» de la seva presència al consistori. «Hem fet aflorar debats que mai s'haurien produït sense nosaltres: hem parlat de feminisme, col·lectius vulnerables, feixisme...», va dir Sacristan. «També hem estat testimonis de la falta de voluntat del govern, amb temes que no han tirat endavant com la municipalització dels serveis públics», va lamentar.

De cara al pròxim mandat,  la CUP vol basar la seva acció institucional al voltant del concepte de «sobirania, molt més enllà, però, del debat nacional». «Volem recuperar la gestió de l'aigua, la recollida de residus o la neteja viària», va explicar l'edil anticapitalista, que va parlar també de «dissenyar una fiscalitat que sigui redistributiva de debò», entre moltes altres propostes.

La continuïtat de Toni Sacristan segueix sent una incògnita

Amb tot, la CUP no té encara candidat. Toni Sacristan no es va voler pronunciar sobre la seva continuïtat al capdamunt de la llista anticapitalista, però va apuntar que «en dues setmanes, l'assemblea prendrà aquesta decisió». Amb Toni Cruz, Sacristan és l'últim candidat que resta per confirmar.

També et pot interessar