Denuncien el sacrifici d'una colònia de porcs vietnamites a Torredembarra

L'associació animalista Nova Eucària ha advertit que la Generalitat hauria autoritzat la matança dels animals
Imatge d'arxiu d'un porc vietnamita. | CEDIDA

 

Nova polèmica al Tarragonès amb l'existència d'una colònia de porcs vietnamites. Si fa cosa d'un mes, el passat 10 de setembre, l'Ajuntament de Tarragona finalitzava la captura dels porcs vietnamites de Sant Pere i Sant Pau per traslladar-los a un refugi del Vendrell, aquest divendres, 11 d'octubre, l'associació animalista Nova Eucària ha denunciat que es vol procedir amb el sacrifici d'uns altres porcs vietnamites, aquest cop a Torredembarra.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Segons Nova Eucària, «la intenció primera de l’Ajuntament és el sacrifici dels porcs vietnamites, que ja hauria estat autoritzat per part de la Generalitat». Davant aquesta situació, els animalistes han impulsat un seguit de mesures, com ara la presentació d'una instància al consistori torrenc i el desenvolupament del 'Programa Mót', «un projecte pioner», segons Nova Eucària.

«Instància per evitar que el sacrifici tiri endavant»

L'entitat, que es va oposar al trasllat dels animals porcins de Tarragona cap al seu nou emplaçament al Vendrell, ha explicat que «hem mantingut converses amb Torredembarra i s’ha presentat una instància a la regidoria de Medi Ambient per tal d’evitar que aquesta actuació, el sacrifici, tiri endavant per considerar-la injusta, i els hem presentat el nostre 'Programa Môt', per tal que l’Ajuntament de Torredembarra pugui desenvolupar un pla integral que posi solució a aquesta situació d'una forma ètica i legal».

«El desenvolupament del "Programa Môt" significa crear una colònia controlada i legalitzada veterinàriament, de sanejament i manteniment, tot acotant la seva àrea de mobilització. És l’únic mètode capaç d’evitar que les víctimes de la compra-venda legalitzada i del seu abandonament siguin sacrificades a les mans de les administracions» han afegit des de Nova Eucària. 

"🔴 Torredembarra retira la pancarta «Llibertat presos polítics»" "🎥 'Me, a monster?', el curtmetratge nascut a Tarragona amb projecció mundial"