Detenen dos homes per violència masclista arran de dues denúncies fetes a Torredembarra

Els fets es van produir els darrers dies d'octubre de 2019
La Policia Local de Torredembarra va gestionar les denúncies i va permetre les detencions dels dos homes. | Gerard Recasens

 

Dos homes han estat detinguts com a presumptes autors de delictes de violència masclista sobre les seves parelles sentimentals. En tots dos casos, les denúncies que van iniciar els casos es van fer a la comissaria de la Policia Local de Torredembarra, si bé és cert que les detencions es van acabar fent en altres punts de la geografia espanyola, per part d'altres cossos policials. Totes dues detencions es van produir durant els darrers dies del passat mes d'octubre.

 

Detingut un home de 82 anys per agredir la seva parella

El primer dels casos correspon a la detenció d'un home de 82 anys d'edat el passat dimarts, dia 29 d'octubre. La seva filla, resident a Torredembarra, va interposar una denúncia a la Policia Local en detectar senyals de cops al cos de la seva mare, una dona de 80 anys, usuària d'una residència —però no interna.

 

Com que els fets es produïen en un altre municipi proper a la Torre, la Policia Local de Torredembarra va traspassar la denúncia als Mossos d'Esquadra, que es van fer càrrec de les diligències i van arrestar l'home, que tenia antecedents per amenaces amb arma blanca uns anys enrere. La denúncia de la filla, doncs, va acabar amb la detenció del pare. Pel que fa a la víctima, ara resideix a la Torre, amb la seva primogènita.

 

Un segon detingut a Saragossa gràcies a una denúncia interposada a la Torre

Només dos dies després, el passat dijous dia 31 d'octubre, una dona va denunciar el seu marit per preumpte maltractament a la caserna de la Policia Local de Torredembarra. La víctima és veïna de Saragossa i, davant d'aquesta situació, s'havia traslladat fins a un immoble que té a Torredembarra, juntament amb els seus fills. Aquí, finalment, va denunciar el seu company sentimental.

 

Atès que el marit es trobava a la capital aragonesa, la Policia Local de Torredembarra va donar avís a la Guàrdia Civil, que es va fer càrrec de la seva detenció i posada a disposició judicial a la mateixa ciutat de Saragossa. De nou, però, es produïa una segona detenció en només tres dies per violència de gènere amb una denúncia interposada a la Torre.