«Els dies que vindran», millor llargmetratge del FIC-CAT 2019

La pel·lícula de Carlos Marques-Marcet ha guanyat el premi al Millor llargmetratge
Els productors Tono Folguera i Sergi Moreno han recollit el guardó, entregat per Mar Coll | FIC-CAT

 

El film «Els dies que vindran», dirigit per Carlos Marques-Marcet, s’ha endut el premi al Millor llargmetratge de la 12a edició del Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada (FIC-CAT). La pel·lícula, protagonitzada per David Verdaguer i Maria Rodríguez Soto, narra l’embaràs d’una parella, amb el gir que fa la seva vida, les seves pors, alegries, expectatives i realitats. La pel·lícula està filmada paral·lelament amb els nous mesos d’embaràs de l’actriu, Maria Rodríguez, la parella de la qual a la vida real és l’altre protagonista, David Verdaguer. Els productors Tono Folguerai Sergi Moreno van recollir el premi de les mans de Mar Coll durant la gala d'aquest dissabte, 15 de juny, després d'una setmana de projeccions d'aquesta 12a edició del festival de cinema de Roda de Berà

 

El premi de votació popular al millor film ha sigut per «La vida de Sara Amat», una adaptació de Laura Jou de la novel·la de Pep Puig. El film també es va endur el premi a la Millor fotografia, a càrrec de Gris Jordana. Pel que fa al Millor curtmetratge, el premi se l'ha emportat el curt «Jauría», de Gemma Blasco. El guardó al Millor documental ha sigut per «Idrissa. Crònica d'una mort qualsevol», dirigit per Xavi Artigas i Xapo Ortega, que explica el cas d'Idrissa Diallo, un jove guineà que va morir al Centre d'Internament d'Estrangers de la Zona Franca de Barcelona.

 

Els guanyadors del FIC-CAT 2019 van recollir els seus guardons | FIC-CAT

 

 

Entre la resta de premis, Pere Solés s'ha emportat el premi Menció especial del Jurat ARA; el premi Nova Crítica ha caigut en mans de «Greykey», d'Enric Ribes; el guardó del Millor Videoclip ha sigut per «Sense Likes», de Jordi Castells i Aitor Garay; la Millor producció de les comarques tarragonines és pel film «A les fosques. Memòria de la Tortosa bombardejada», d'Andreu Caralt i Oriol Gracià; «Un regal especial», de l'Institut Son Pacs de Palma de Mallorca, s'ha emportat el premi a la Millor producció, i el premi Jove 48h ha sigut per «Negra», de Heidi Ramírez.

 

També et pot interessar