EINA fa el 'sorpasso' i guanya Fèlix Alonso a Altafulla

Els republicans sumen 5 regidors, per 4 d'Alonso | Junts per Altafulla n'obté 2 i entren Ara Altafulla i el PSC
Jordi Molinera té tots els números de ser el proper alcalde d'Altafulla. | Aleix Figueras

 

Sorpasso a la plaça del Pou. L'EINA ha guanyat les eleccions municipals a Altafulla aquest diumenge, 26 de maig. Jordi Molinera i Alba Muntadas han liderat la llista guanyadora que s'ha imposat a Fèlix Alonso, alcalde des de 2011, que s'ha quedat amb 4 regidors.

 

Junts per Altafulla, amb Hèctor López Bofill, es queda amb dos edils i Ciutadans surt del consistori, on tampoc entra el PP ni la CUP. Ara Altafulla i el PSC, amb una edil per a cada formació, irrompen al consistori, que aquest diumenge ha repartit tretze regidors per primera vegada. Tot indica, doncs, que l'alcaldia d'Altafulla serà republicana en els propers quatre anys.

 

L'EINA arrabassa l'alcaldia a Fèlix Alonso

Les eleccions eren obertes a Altafulla, i encara més amb l'augment del saló de plens d'onze a tretze regidors. Amb tot, el resultat ha donat la victòria a la candidatura de l'Esquerra Independentista d'Altafulla (EINA), que amb Jordi Molinera i Alba Muntadas al front ha obtingut 871 vots, més del 32%, i cinc edils: a Molinera, Muntadas i Franquès s'hi sumen Gemma Maymó i Àlex Cañas.

 

El 'sorpasso' ha deixat sense la victòria l'alcalde des de 2011, Fèlix Alonso. Alternativa Altafulla és segona força amb quatre regidors i l'accés a l'alcaldia sembla molt complicat per a Alonso. Montse Castellarnau, Marisa Méndez-Vigo i Jaume Sánchez, regidors el darrer mandat, són els tres candidats que, amb l'alcalde en funcions, han conservat l'acta després de treure 645 vots, el 23,71%, un centenar menys que ara fa quatre anys.

 

Junts per Altafulla, el PSC i Ara Altafulla obtenen plaça

Hèctor López Bofill i Xavier Rofas seran els dos regidors de Junts per Altafulla, que ha assolit un total de 410 vots, més del 15%, amb un creixement notable en comparació amb CiU quatre anys enrere. Els altres dos edils del plenari són per a Inma Morales, del PSC, amb 212 vots i el 7,8%; i Natàlia Sanz, d'Ara Altafulla, amb 192 sufragis, el 7,06%. Fora del consistori van quedar Ciutadans (144 vots, el 5,29%), la CUP (136 vots, el 5%) i el PP (90 vots, el 3,31%).

 

Més notícies de la categoria Baix Gaià