Pere Virgili torna a guanyar en un Ajuntament de Roda de Berà més fragmentat

El PSC és segona força amb tres edils i ERC i Junts per Roda entren al consistori
L'alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, en una imatge d'arxiu. | BaixGaiàDiari.cat

 

Pere Virgili podrà tornar a governar Roda de Berà quatre anys més. Tria Roda, l'agrupació d'electors amb què es presentava en aquesta ocasió l'alcalde rodenc, va mantenir els sis regidors que ja tenia amb els 1.204 vots que va obtenir aquest diumenge, més del 40%. Tot i quedar-se a un edil de la majoria absoluta, Virgili no tindrà problemes per seguir governant davant d'una oposició molt fragmentada i dispersa ideològicament.

 

Pere Virgili guanya còmodament les eleccions a Roda de Berà

La victòria d'aquest 26-M de Pere Virgili va ser encara més còmoda que la que va protagonitzar l'alcalde rodenc l'any 2015. Llavors, amb CiU, va ser escollit amb 1.029 vots, de manera que ara en puja gairebé 200. La segona força, però, canvia augmenta en representació.

 

El PSC torna al segon lloc a Roda amb tres regidors, després d'obtenir aquest diumenge 573 suports, més del 19%. D'aquesta manera, Josep Antoni Benedicto i Laura Moya conserven l'acta de regidors i hi sumen Juan Pedro Labrador, que accedeix a l'Ajuntament.

 

Quatre forces obtenen un edil i Roda en Comú queda fora

A partir d'aquí, l'oposició a Roda de Berà ha quedat molt fragmentada. Quatre partits han obtingut una plaça de regidor per completar el plenari de la localitat. El tercer lloc ha estat per ERC, que amb Eva Maria Giménez al capdavant ha entrat per primera vegada a la història a l'Ajuntament de Roda de Berà amb 336 sufragis, més de l'11%.

 

Ciutadans va punxar. Després d'un mandat amb dos edils com a segona força, José Ibort es queda sol al saló de plens i retrocedeix fins als 281 vots, per sota del 10%. Rafa Luna serà regidor quatre anys més després d'aconseguir mantenir el Partit Popular amb 221 vots, a la vora del 7,5% i Junts per Roda de Berà, amb Albert Martín, entra al consistori amb el 5,8% dels vots, 177. Encarna Ramírez en queda fora: els 154 vots obtinguts (5,19%) li han estat insuficients per repetir al ple.

 

Més notícies de la categoria Baix Gaià