GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Encarna Ramírez serà l'alcaldable de Roda en Comú el 2019

Ramírez és actualment l'única regidora d'ICV-EUiA al consistori
Encarna Ramírez, alcaldable de Roda en Comú a Roda de Berà, al despatx de regidora del seu grup municipal. | Gerard Recasens

 

Encarna Ramírez serà la cap de llista de Roda en Comú a les eleccions municipals de 2019 i, per tant, la candidata d'aquesta formació a l'alcaldia de Roda de Berà. En una assemblea celebrada fa uns dies, Ramírez va ser escollida per unanimitat de la militància i tornarà a liderar la candidatura de l'esquerra verda a Roda per quarta ocasió consecutiva. Ramírez és regidora a Roda de Berà des de 2015 i s'ha mostrat «il·lusionada» després de rebre la confiança de la militància de Roda en Comú per revalidar la seva candidatura.

 

Encarna Ramírez, una vida política de militància comunista

Encarna Ramírez porta tres anys i mig com a regidora, però tota una vida en la militància comunista. Va formar part de la Joventut Comunista de Catalunya, el Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC) i el Partit dels Comunistes de Catalunya (PCC), fins que es va integrar a Esquerra Unida i Alternativa.

 

Ramírez va ser regidora de l'Ajuntament de Sabadell entre 1995 i 1999. El 2004 va marxar a viure a Roda de Berà, on va refundar el nucli del seu partit, EUiA, i va involucrar-se en el món associatiu veïnal. A les eleccions de 2007 ja va ser candidata a l'alcaldia per Alternativa Baix Gaià, però va obtenir escassos 62 vots (2,51%) i es va quedar sense representació. L'any 2011 va repetir al capdamunt de la llista, en aquest cas amb les sigles d'ICV-EUiA, amb 89 sufragis (el 3,21%) i quedant-se, novament, fora de l'Ajuntament.

 

Encarna Ramírez, regidora a Roda de Berà des de 2015

A les eleccions de 2015, però, ICV-EUiA aconseguia per primera vegada una acta de regidora, la d'Encarna Ramírez, que liderava la candidatura per tercera ocasió. Un total de 261 vots, el 10% dels sufragis emesos, li van valdre l'acta. Ara, en la confluència d'EUiA i Podem, en forma de Roda en Comú, Encarna Ramírez aspira a revalidar la representació municipal a Roda de Berà i qui sap si augmentar-la, després de quatre anys a l'oposició del govern de Pere Virgili (CiU) en minoria.

 

L'assemblea en què es va escollir Ramírez com a candidata a l'alcaldia de Roda de Berà. | BaixGaiàDiari.cat