L'Escola d'Adults d'Altafulla estarà tancada tot aquest curs

L'Ajuntament no licitarà el servei fins passat el judici per la demanda dels treballadors, previst per a l'1 d'abril
L'Ajuntament d'Altafulla no licitarà el servei de l'Escola d'Adults fins que s'hagi celebrat el judici, l'1 d'abril. | Àngel Ullate

Qualsevol esperança de reobertura de l'Escola d'Adults d'Altafulla aquest curs 2019-2020 s'ha esvaït. El govern local té intenció de treure el servei a concurs després que Inspecció de Treball condemnés el consistori per un cas de falsos autònoms durant l'etapa del govern anterior. La licitació, però, no es farà fins que no se celebri el judici arran de la demanda que han presentat els treballadors a l'Ajuntament; una vista que està datada per al dia 1 d'abril de 2020.

Una demanda dels treballadors a l'Ajuntament

El consistori altafullenc ja va ser condemnat, per part d'Inspecció de Treball, a pagar la seguretat social dels treballadors del centre dels tres darrers exercicis. La xifra ascendeix a 60.000 euros. Ara, a més, s'hi suma una demanda d'aquests treballadors, que reclamen que se'ls reconeguin els seus drets i la nul·litat de l'acomiadament per la seva improcedència: tots ells treballaven per l'Escola d'Adults com a falsos autònoms, segons la inspecció.

El judici per aquesta causa s'ha datat per a l'1 d'abril de 2020, a pocs dies de Setmana Santa, i l'advocat que assessora el govern altafullenc ha aconsellat no iniciar el procés de licitació del servei fins que no s'hagi celebrat aquesta vista. Tot i que els treballadors reclamen tornar a ser contractats —aquesta vegada de manera legal—, l'Ajuntament d'Altafulla vol garantir la «lliure concurrència i màxima transparència» en la prestació d'aquest servei, per això aposta per la via del concurs públic.

L'Escola d'Adults, tancada durant tot el curs actual

Mentre tot plegat no es resol i el servei no es pot licitar, l'Escola d'Adults d'Altafulla no obre portes i no dona servei. La situació, que s'havia d'allargar uns mesos, durarà ara tot el curs, ja que no es licitarà abans de l'1 d'abril i els terminis situen la possible adjudicació i formalització del contracte ja acabat el període de curs lectiu.

Així doncs, no hi haurà activitat a l'Escola d'Adults altafullenca en tot el curs 2019-2020, a l'espera que es resolgui judicialment la demanda presentada per part dels treballadors.

"⚫ DOL A RODA DE BERÀ: Mor el mossèn Jaume Roig" "⚫ TORREDEMBARRA, DE DOL: Mor el policia local Blas Soria"