GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

'Barcelona 1714' s'estrenarà al FIC-CAT 2019 de Roda de Berà

L'estrena de l'esperat film en sales comercials no es farà fins a la tardor
Un dels moments de la pel·lícula 'Barcelona 1714'. | Cedida

 

La dotzena edició del FIC-CAT de Roda de Berà comptarà un any més amb una molt lluïda sessió inaugural. La pel·lícula triada per donar el tret de sortida al FIC-CAT 2019, dissabte 8 de juny, és l’esperada 'Barcelona 1714' de la directora Anna M. Bofarull, produïda per KaBoGa Films amb la participació de TVC, i que serà una estrena exclusiva al Festival.

 

'Barcelona 1714', una esperada pel·lícula basada en la Guerra de Sucessió

Basada en el setge de Barcelona, 'Barcelona 1714' explica la història d’Agnès, una jove que intenta sobreviure en una ciutat en guerra. Amb la vitalitat de la seva joventut, Agnès aspira a viure, a fugir de la ciutat, fet que no pot entendre Jan —l’home a qui estima—, un jove oficial dedicat en cos i ànima a la defensa de la seva terra. Mentrestant, 40.000 soldats es preparen per assaltar Barcelona. 6.000 homes la defensaran fins a la mort.

 

Serà la segona ocasió que Bofarull passa pel FIC-CAT, on ja va estrenar el seu primer llargmetratge, 'Sonata per a Violoncel', l’any 2015. El rodatge de Barcelona 1714, que es va dur a terme els anys 2013 i 2014, combina actors gravats en platós de cinema amb un rerefons digital en 3D que ha suposat un llarg procés de post-producció que s’ha fet entre Catalunya i Colòmbia al llarg de quatre anys, i que ha comptat amb la col·laboració de TV3.

 

El càsting de Barcelona 1714 està format per una fornada excepcional de joves i veterans intèrprets de l’audiovisual català. Els protagonistes són Alba Brunet i Bernat Quintana i entre els actors de repartiment destaquen Juanjo Puigcorbé, Àlex Casanovas, Miquel Sitjar, Francesc Garrido, Ferran Carvajal, Mikel Iglesias, Oriol Grau, Fermí Fernández, Txe Arana, Joan Negrié, Mercè Rovira entre molts d’altres.

 

Al llargmetratge també hi ha aparicions especials de l’actor Toni Albà, Lluís Gavaldà (cantant dels Pets), Joan Fortuny (músic de la Companyia Elèctrica Dharma) i les periodistes Elisabet Carnicé i Raquel Sans.

 

El film es presentarà a Roda de Berà

La presentació de la pel·lícula a Roda de Berà comptarà amb la presència d’Anna M. Bofarull, dels productors Heiko Kraft i Marian Matachana i dels actors Bernat Quintana, Alba Brunet, Miquel Sitjar, Juanjo Puigcorbé, Mercè Rovira, Cristina Pacareu, Eric Alès, Roger Dalmases, Oriol Grau, Joan Negrié, Jaume Montané i el músic Gerard Pastor, responsable de la banda sonora de la pel·lícula, entre altres membres de l’equip.

 

Prèvia a la projecció de la pel·lícula, la plaça dels Pins de Roda de Berà acollirà una recreació històrica a càrrec dels Miquelets de Catalunya, que escenificaran un combat entre una patrulla borbònica i un escamot de soldats catalans austriacistes. Els Miquelets faran també salves d’honor a l'arribada al photocall dels protagonistes de Barcelona 1714. L’estrena en sales comercials de Barcelona 1714 està prevista passat l’estiu en una data encara per determinar.