GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Roda de Berà dona la benvinguda a estudiants alemanys d’intercanvi

A l'abril, joves de Roda de Berà visitaran Alemanya
Els estudiants que participen d'aquest intercanvi, asseguts a la sala de plens de l'Ajuntament de Roda de Berà. | TarragonaDigital.com

 

Aquest dimarts, 19 de febrer, al matí, estudiants alemanys i alumnes de l’Institut Roda de Berà de tercer i quart d’ESO van visitar l’Ajuntament de Roda de Berà on l’alcalde Pere Virgili, les regidores Cèlia Treserres i Teresa Ferré, i el regidor Manel González, els hi van donar la benvinguda, acompanyats per Josep Maria Fortuny, coordinador del centre, i per les professores.

 

Un intercanvi entre Roda de Berà i Marbach, a Alemanya

L’Institut de Roda de Berà participa durant aquesta setmana en un intercanvi amb l’institut de la ciutat alemanya de Marbach, a la regió de Baden-Wurtemberg. D’aquesta forma, durant una setmana una vintena d’alumnes alemanys, d’entre 14 i 16 anys, i els estudiants rodencs conviuran, realitzaran diferents activitats, assistiran a classe junts i visitaran alguns dels indrets més emblemàtics del municipi, el nucli antic i el Cucurull, el Roc de Sant Gaietà, o el Museu de la Ràdio, així com Barcelona i el patrimoni romà tarragoní, tot plegat per practicar l’espanyol i l’alemany.

 

La següent fase del projecte arribarà a l’abril quan vint estudiants de tercer i quart d’ESO del centre rodenc viatgin a Alemanya per viure la mateixa experiència. 

 

Roda de Berà assaja l'ensenyament amb mascotes

Fa tot just unes setmanes, i en un altre ordre de coses, les escoles de Roda de Berà van ser les protagonistes, en dues sessions diferents, de tallers per fer pedagogia sobre el món dels animals domèstics amb la canalla rodenca. Tots dos dies el taller va ser a càrrec de dues membres de la protectora d'animals l’Última Llar, que alhora també són voluntàries de la Fundació d’Animals de Companyia del Camp de Tarragona. Les dues reponsables acudien als dos tallers celebrats a les escoles de Roda de Berà acompanyades per dues gossetes del centre.

 

Els infants van poder aprendre la importància de la tinença responsable dels animals de companyia, com funciona el mecanisme de localització de mascotes i la importància del microxip, o com recollir amb una bossa de plàstic els seus excrements.

 

També et pot interessar