Torredembarra ofereix estudis en manteniment de vaixells, pioners a Catalunya

Es tracta d'un programa per a joves que no tenen el graduat de l'ESO
L'alcalde Eduard Rovira, el regidor d'Educació Jordi Solé i la directora del centre Cristina Fernández han presentat el nou programa formatiu. | Gerard Recasens

 

L'Institut Ramon de la Torre de Torredembarra ha presentat aquest dijous, 9 de maig, els nous estudis que ofertarà a partir del curs vinent. Es tracta, en concret, d'un programa de formació i inserció (PFI) pioner a tot Catalunya d'auxiliar de manteniment d'embarcacions esportives i d'esbarjo. Les preinscripcions a aquests estudis, dirigits a joves d'entre 16 i 21 anys que no hagin obtingut el graduat d'ESO, començaran aquest dilluns, 13 de maig.

 

«Calen estudis en aquest camp, perquè actualment és una feina que es fa sense formació»

L'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira (ERC) ha manifestat la importància d'«oferir uns estudis no-estàndards a Torredembarra». Rovira ha subratllat la importància d'oferir «estudis en aquest camp, perquè actualment aquesta és una feina que es fa sense formació».

 

A més, l'alcalde ha assenyalat que aquesta és una oportunitat per «donar una altra funcionalitat al Port», i és que es treballa per facilitar un espai de les instal·lacions als alumnes d'aquest programa formatiu i, a més, també es negocia que puguin fer les pràctiques amb empreses situades a les instal·lacions portuàries torrenques.

 

El regidor d'Educació de l'Ajuntament de la Torre, Jordi Solé (PSC), ha posat de relleu que aquesta serà una «nova eina per especialitzar-se per a joves d'entre 16 i 21 anys que no tenen l'ESO».

 

Un grup d'entre nou i quinze alumnes

La directora de l'Institut Ramon de la Torre, Cristina Fernández, ha destacat la voluntat del centre d'«ampliar oferta i donar el màxim servei a Torredembarra». «Es tracta d'un tipus de PFI pioner a tot Catalunya», ha dit Fernández, que ha destacat que, un cop cursat, «permetrà accedir a un cicle formatiu de grau mitjà». «Es tracta de 'recuperar' alumnes que, per les raons que sigui, no han acabat la secundària obligatòria».

 

D'aquesta forma, el programa formatiu arrencarà al setembre, amb el nou curs, amb un grup d'entre nou i quinze alumnes. La seva durada és d'un curs acadèmic i el 18% de les hores són pràctiques. Les sortides professionals del PFI van dirigides a tasques auxilars de fuster de ribera, pintor d'embarcacions, manteniment d'elements de plàstic i fibra i manteniment d'aparells d'embarcacions.

 

Entre el proper dilluns, 13 de maig, i el dia 24 del mateix mes, es podran fer les preinscripcions a l'Institut Ramon de la Torre. Hi haurà una fase d'entrevistes per seleccionar els millors perfils per a aquest PFI i la matrícula es farà del 2 al 9 de setembre.

 

També et pot interessar