Eva Pijuan, la torrenca que ha travessat Europa amb bicicleta

Ha participat en un projecte europeu per a la joventut anomenat 'Roof'
Eva Pijuan és una de les cinc catalanes que han participat en el projecte europeu 'Roof'. | TarragonaDigital.com

 

Un total de 80 joves d'arreu d'Europa han assolit el repte de creuar Europa en bicicleta a través del projecte 'Roof'. Entre ells, hi ha una torrenca, Eva Pijuan, que ha pedalat per diversos països en el marc d'aquest repte. Pijuan és una de les cinc catalanes —la resta són de Terrassa— que han pres part en aquesta iniciativa que es va iniciar el passat 15 d'abril i que va acabar fa escassos dies a Praga. 

Una ruta amb què ha pogut visitar sis països

Els vuitanta joves participants es van dividir en quatre grups i cadascun d’ells va començar una ruta amb bicicleta des d’una punta d’Europa: des de Suècia al nord, Itàlia al sud, Bulgària a l’est i França a l’oest. Pijuan va partir de Varna, una ciutat búlgara que es troba a la riba del Mar Negre. Des d'allà, la segona quinzena d'abril i la primera del mes de maig, ha passat per Romania, Hongria, Eslovàquia, Àustria i, finalment la República Txeca.

A pedalades, Pijuan va ser a ciutats com ara Budapest, Györ, Bratislava, Viena o Praga, on va acabar la ruta ara fa uns dies. El projecte Roof, a més de ser tota una experiència d’oci, tabé té una finalitat divulgativa: amb l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport, els joves han volgut destacar temes com la mobilitat sostenible i la responsabilitat ambiental en diverses reunions amb entitats locals i activitats com ara debats o projeccions. Durant la ruta, els joves també han anat difonent informació sobre la Unió Europea, qui ha subvencionat parcialment el viatge.

Eva Pijuan: una torrenca que ha pedalat mig Europa amb bicicleta

Els cinc participants catalans, entre ells la torrenca Eva Pijuan, han tingut l’oportunitat de formar part d’aquesta experiència a través de La Víbria Intercultural, entitat de Terrassa que treballa gestionant projectes de mobilitat internacional per a joves. «Ara que ja hem arribat tots estem contents, però encara recordo aquells moments de llargues pujades sota la pluja i amb el vent en contra, allà no rèiem tant!», bromeja l’Eva. Tota una experiència per a aquesta torrenca.

També et pot interessar

"ELECCIONS: Toni Cruz:«Votar a Ciutadans evita un pacte entre PSC i ERC a Torredembarra»" "Així va anar el debat electoral d'ahir a Torredembarra"