GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Eviten el desnonament d'una família ocupa a Torredembarra

La data de la propera execució serà el 10 d'octubre

 

Una trentena de persones ha pogut ajornar, aquest dijous, 27 de juny, el desnonament d'un home, una dona i la filla d'ella a Torredembarra. Després de l'aparició de la comitiva judicial per executar el desnonament i de la intervenció dels Mossos d'Esquadra, finalment la nova data per deshabitar la finca s'ha situat en el proper dijous, 10 d'octubre, a dos quarts d'onze del matí.

 

Una trentena de persones s'han concentrat a la porta de l'habitatge per evitar el desnonament. | Gerard Recasens

 

Una família ocupa l'habitatge des de fa un any

La família en qüestió ocupa des de fa tot just un any un habitatge situat al número 30 del camí dels Munts. La casa és propietat d'una constructora, Construcciones y Contratas Seal SL, amb seu a Sant Cugat del Vallès. A través d'un representant, han manifestat que l'habitatge està declarat «en ruïnes» i que, de fet, es va haver d'apuntalar fa alguns anys per risc d'esfondrament. «Ara els puntals han desaparegut», explicaven davant de la secretària judicial.

 

L'empresa vol recuperar l'habitatge per executar la seva demolició —asseguren tenir-ne ja el permís— davant del risc que suposa. «Si hi ha alguna desgràcia, el problema serà per a la constructora», manifestava el seu representant. El passat mes de maig, la família que habita la finca va ser notificada que aquest 27 de juny havia d'abandonar-la, fruit d'una sentència judicial dirigida a un anterior ocupa, però que també els afecta com a actuals inquilins.

 

La comitiva judicial ha acabat prorrogant la data d'allotjament fins el pròxim 10 d'octubre. | Gerard Recasens

 

La família, sense alternativa pel que fa a habitatge

Abraham, una de les persones afectades pel desnonament juntament amb la seva parella i la filla d'ella, ha explicat a BaixGaiàDiari.cat que, des que fa un any van entrar a la casa, «l'hem anat arreglant per fer-la habitable». «Ens volen fer fora perquè és seva i prou, aquí no hi vivia ningú», ha explicat.

 

Tot i que s'han posat en contacte recentment amb la regidoria d'Acció Social de l'Ajuntament de Torredembarra, asseguren no haver obtingut cap ajuda. «Ens van denegar l'entrada a la taula d'emergència social», han explicat a aquest mitjà. Ocupen aquesta casa, diuen, perquè «no tenim cap 'alternativa habitacional', i no ens la donen».

 

Un moment de la interlocució entre ocupants, activistes, comitiva judicial, Mossos d'Esquadra i Policia Local. | Gerard Recasens

 

Comitiva judicial, Mossos i Policia Local

Cap a tres quarts d'onze del matí ha aparegut la comitiva judicial a l'habitatge del camí dels Munts. S'han trobat una trentena de persones a la porta i les escridassades d'una de les activistes, que la secretària judicial ha recollit en la seva acta posteriorment. Davant d'aquesta situació, la comitiva ha activat els Mossos d'Esquadra, que han arribat al lloc dels fets amb una patrulla i dues furgonetes antiavalots, que no han actuat.

 

Després d'interlocutar amb els serveis socials de l'Ajuntament i del Consell Comarcal del Tarragonès, s'ha instat a la família ocupa a insistir per accedir a la taula d'emergència social i trobar una solució a la seva situació. Mentrestant, el desallotjament de l'habitatge s'ha prorrogat fins el dia 10 d'octubre a les 10.30 hores.