Processó de la Festa Major de Roda de Berà 2020

Roda de Berà celebra amb èxit la Festa Major de Sant Bartomeu, tot i les limitacions contra el coronavirus

L'ajuntament va decidir apostar per la cultura|La processó i el seguici de Pa Beneït van poder sortir

La  Festa Major de Roda de Berà, celebrada per  Sant Bartomeu, va finalitzar aquest dimarts 25 d'agost, després de cinc dies d'activitats en què l'ajuntament va apostar per la continuació de la festa tot i les circumstàncies especials, «però amb els mateixos desitjos i la mateixa il·lusió, dedicada a tots els rodencs i rodenques, perquè us la  mereixeu», tal com xa expressar l'alcalde Pere Virgilien el seu discurs abans del Pregó.

Des de la regidoria de Cultura i Festes, encapçalada per  Teresa Ferré, es va haver de reconfigurar el programa  per adaptar-lo a la 'nova normalitat', havent de retallar els actes, mantenint només aquells que es podien celebrar mantenint les mesures de seguretat.

D'aquesta manera, el programa va quedar reduït «amb pocs actes, pocs i reeixits, pocs i segurs, perquè tots aquells que mantenim viu l’esperit de la  Festa Major de Sant Bartomeu en puguem gaudir», va declarar Virgili.

Apostar per la cultura com a activitat essencial

L'Ajuntament de Roda de Berà va destinar esforços per poder celebrar els actes amb total normalitat, tant els que es feien a l'aire lliure com al pavelló municipal. Entre altres, es van destinar agents de la Policia Local i Protecció Civil  en tots els accessos, controlant l'aforament.

«A Roda creiem en la cultura i per això hi apostem, si puc anar a sopar amb els amics, si puc anar a
comprar a una gran superfície plena de gom a gom, per què no puc gaudir de la música, de la paraula, de la cultura?», va ser una de les qüestions plantejades per l'alcalde en el seu discurs.

El seguici de Pa Beneït va poder sortir

Els actes, que es van anar celebrant des del dijous 20 fins al dimarts 25 d'agost, van resultar dels més exitosos, segons detalla el consistori rodenc, on van destacar els actes de la vigília, 23 d'agost en què després el tradicional toc de vigília a l’església parroquial, es va recitar el Pregó de Festa Major 2020.

Un dels actes tradicionals que sí que es van poder celebrar va ser el seguici de Pa Beneït, que va passejar pels carrers del municipi, sortint del Poliesportiu Municipal fins a l'església parroquial.

Un cop a la  parròquia, amb la imatge del patró Sant Bartomeu, es va iniciar la processó, que a causa de l’actual situació va modificar lleument el seu  recorregut. La missa solemne va ser oficiada per l’actual rector Joan Brulles, acompanyat per mossèn Antonio Rodríguez, qui serà a partir del dia 4 de setembre el nou rector de la parròquia de Sant Bartomeu.