GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Roda de Berà celebra el seu Carnaval més multitudinari

La rua de dissabte a la tarda va ser la més nombrosa fins al moment pel que fa al nombre de carrosses i de participants
Els més petits es van disfressar d'indis per encetar els actes del Carnaval | Cedida
 

Roda de Berà ha tancat el seu cap de setmana de Carnaval amb una participació de més de 1.600 persones i 21 carrosses. Els actes van transcórrer durant divendres, dissabte i diumenge i des dels més petits als més grans van poder gaudir d'una festa en què, en total, es van llençar més de 700 quilos de confeti.

 

La festa es va iniciar el divendres al matí on els més petits de la Llar d'Infants Municipal van celebrar la rua infantil, vestits d'indis i acompanyats pels seus pares i amics. La rua va passar pel carrer de Marinada fins a arribar a la plaça de Catalunya on els indis van saltar i ballar de valent, acabant a la plaça del Mercat on es va fer la guerra del confeti.

 

Des de fa quatre anys se celebra a Roda de Berà la rua de la platja. Aquest any, el sol i les temperatures van acompanyar les deu carrosses i comparses que van sortir de la plaça de Luis del Olmo i van recórrer el Port Esportiu fins a arribar al passeig Costa Daurada on, a la plaça de Sant Jaume, l’Associació de Veïns Costa Daurada-Berà van servir el vermut per a tots els participants.

 

La rua més multitudinària fins ara

La festa grossa, però, va ser el dissabte a la tarda, amb la gran Rua de Carnaval. Des de l'Ajuntament han apuntat que enguany la rua va trencar amb totes les previsions de la regidoria de Festes, encapçalada per Teresa Ferré, ja que la es va convertir amb la rua amb més afluència fins ara, amb 21 carrosses i més de 1.600 participants.

 

La comitiva va recórrer l’avinguda de Sant Jordi, la plaça de Catalunya, el carrer d'Arc de Berà, l’avinguda de Fèlix Martorell, el carrer d'Esports i el carrer de Joan Carles I, fins a arribar a l’Ajuntament, on ban rebre la salutació de l'alcalde Pere Virgili; les regidores Teresa Ferré i Rosana Dorantes; i el regidor Manel González.

 

Roda de Berà va comptar amb carrosses diversos pobles del Camp de Tarragona | Cedida
 

D'aquestes 21 carrosses, sis van ser de Roda de Berà. La primera, i com no podia ser d'altra manera, va ser la del Rei Carnestoltes, que enguany anava caracteritzat de l'univers de Batman. Tampoc van faltar els Aladdins, ni els Duffmans retornats, 10 anys després, ara, alguns, com a pares de família, acompanyats pels seus 'mini-duffmans'; l’associació Luz de Luna convertida en les boles de la loteria, o els Tintineadores disfressats de Cosplay; i els Animats, de pòquer.

 

Pel que fa a la resta de carrosses, es va comptar amb la participació de quatre carrosses del Vendrell, tres de Calafell, tres més de Torredembarra, dues de Lletger, una de Banyeres del Penedès, una més des de l'Arboç i per últim, una de Santa Oliva que totes juntes van sumar les 21 carrosses, sent la rua amb més participació.

 

Els nens van començar i acabar els actes de Carnaval

L'últim acte del cap de setmana, però no per això menys important, va tenir lloc diumenge a la tarda amb la rua infantil, on hi van participar vuit carrosses durant un petit recorregut que els va portar per l’avinguda Fèlix Martorell, Sant Jordi, anada i tornada, pel carrer Marinada i Joan Carles I, fins al Poliesportiu Municipal, on va tenir lloc la festa infantil, la famosa batalla de confeti i un berenar amb coca i xocolata, del qual es van repartir 560 racions.

 

Avui dimecres, enterrament del Rei Carnestoltes

Com molts municipis aquesta setmana, Roda de Berà també acaba el Carnaval enterrant al seu ideòleg i màxim artífex, el Rei Carnestoltes. Després d'un cap de setmana festiu i desenfrenat, el Ball de Diables de Roda de Berà s'encarrega d'organitzar aquest acte en què es vetllarà, es llegirà el testament i finalment es cremarà el fèretre del Rei Carnestoltes.

 

L'acte tindrà lloc aquest dimecres, 26 de febrer, a dos quarts de sis de la tarda a la plaça de la Sardana, on es farà la vetlla de Carnestoltes, que es trobarà de cos present dins el Patronat Municipal. A continuació es durà a terme el seguici mortuori, es farà lectura del testament del Rei Carnestoltes i la crema del seu fèretre. El Ball de Diables, a més, ha convidat a tots els infants que vulguin cremar la sardina. L'Ajuntament també ha informat que es repartirà xocolata per qui acudeixi a l'enterrament encara amb la disfressa.