El far de Torredembarra reobre al públic per rebre visites guiades

Estrenat el primer de gener del 2000, el far de Torredembarra és el més alt de tota Catalunya
El Far de Torredembarra obrirà les portes per rebre visites guiades de fins a cinc persones. | Turisme Torredembarra
 

Tornen les visites guiades al far de Torredembarra, un dels punts més turístics i atractius del poble i que té la torre més alta de tota Catalunya. Així ho ha anunciat la regidoria de Turisme de l'Ajuntament torrenc, l'organitzadora d'aquestes rutes, que ha posat en marxa, de nou, les reserves en línia a través de la seva pàgina web. Com ja es va fer per la Setmana Santa del 2019 o pel pont de la Puríssima del mateix any, ara, durant el mes de juliol —de moment— s'han programat visites que començaran aquest mateix divendres, 3 de juliol.

Les visites seran, respectant les normes de seguretat i aforament limitat, d'un màxim de cinc persones i del mateix nucli familiar. Així mateix, s'haurà de dur obligatòriament mascareta per a poder accedir a l'equipament. Les visites es poden demanar tant en català com en castellà, i existeix l'opció de fer-les en anglès, francès o alemany contactant amb l'oficina de Turisme al telèfon 977 644 580. Les franges horàries de visita seran a les vuit, a dos quarts de nou i a les nou.

El pagament s'haurà de fer efectiu el mateix dia de la visita, preferentment amb targeta bancària, amb una tarifa general de tres euros per persona. No obstant això, s'aplicaran tarifes reduïdes d'un euro i mig a menors de divuit anys, a usuaris del Carnet Jove i a majors de 65 anys.

Vistes del mar des de l'interior del far de Torredembarra | Ajuntament de Torredembarra
 

Curiositats del far de Torredembarra

Hi ha una sèrie de fets i característiques del far de Torredembarra que el fan curiós i especial. Obra del castellonenc Josep Llinàs Carmona, la seva construcció va sorgir de la necessitat de cobrir una zona obscura no il·luminada entre els fars de Vilanova i la Geltrú i Salou. Es va col·locar en el punt més sortint del litoral torrenc, a la punta de la Galera, i va ser estrenat a les dotze de la matinada de l'1 de gener del 2000, esdevenint l'últim far construït el segle XX i el més alt de Catalunya, amb 38 metres sobre el terreny i 58 sobre el mar.

"Torredembarra reforça el servei de recollida de residus davant l'arribada de turisme" "Ja hi ha dia: Altafulla reobre la piscina municipal molt aviat"