Creixell celebra la Minerva amb un diumenge ple d'activitats

El matí va comptar amb els actes tradicionals, mentre que la tarda va ser temps per a la música
La processó del Pa Beneït de Creixell va comptar amb un bon contingent d'infants de la vila. | TarragonaDigital.com

 

Creixell es va vestir de gala aquest diumenge, dia 15 de setembre, per celebrar la Festa Major del Santíssim Sagrament, més coneguda com la Festa Major de la Minerva. Es tracta de la festivitat tradicionalment més important al municipi, que té lloc cada tercer diumenge del mes de setembre i que hereda la tradició de celebrar la fi de la verema.

Un matí ple d'actes de caire tradicional

D'aquesta manera, el matí de diumenge va ser torn per als actes més protocol·laris de la Festa Major de Creixell. Es va fer la processó del Santíssim Sagrament, l'ofici solemne amb la benedicció de les coques i la subhasta de la Coca del Goig i, finalment, la processó del Pa Beneït.

A més, des de l'associació Papallones Liles i l'Ajuntament de Creixell també es va fer lectura d'un manifest feminista, que va comptar amb el colofó, en forma de pilar femení, de la Colla Castellera Nois de la Torre.

Creixell celebra cada tercer diumenge del mes de setembre la Festa Major del Santíssim Sagrament. | TarragonaDigital.com

 

El Cor Da Capo de Barcelona, protagonista de la tarda

I a la tarda, després dels actes tradicionals del matí i dels respectius dinars de festa major, va ser torn per a la música. El Casal de la localitat es va omplir de gom a gom per veure l'actuació del Cor Da Capo de Barcelona, que es va endur els aplaudiments del públic amb la interpretació de la sarsuela en català 'Cançó d'amor i de guerra', sota la direcció del mestre Dalmau González.

"🚓 La data en què es podria començar a construir la caserna de Mossos a la Torre" "👏 ATENCIÓ: Noves subvencions per als comerços de Torredembarra"