Pere Virgili i Antonio Barrera signant l'acord de coorganització del Festival.

El Festival Internacional de Cinema en Català de Roda de Berà, el primer celebrat presencialment a Catalunya

L'Ajuntament i el FIC-CAT han signat l'acord de coorganització, que inclou una subvenció de 25.000 euros, la més gran fins ara

Un any més, el millor del cinema en català es podrà veure i descobrir a Roda de Berà. Així ho corrobora la signatura de l'Ajuntament i el FIC-CAT del conveni anual de coorganització del Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada, que es va haver d'ajornar per culpa de la crisi sanitària de la Covid-19. Se celebrarà entre el 26 de setembre i el 3 d'octubre, convertint-se així en el primer festival de Catalunya que se celebrarà íntegrament de forma presencial

Una subvenció de 25.000 euros, la més quantiosa de les tretze edicions

En la reunió en què l'alcalde, Pere Virgili, i el director del FIC-CAT, Antonio Barrero, han formalitzat el conveni per organitzar conjuntament la tretzena edició del certamen cinematogràfic, també s'ha signat un acord important. Es tracta d'una subvenció de 25.000 euros de l'Ajuntament, l'aportació econòmica més gran que ofereix el consistori al festival.

No obstant això, la implicació del consistori no es limita a atorgar ajuts econòmics com aquest, ja que el compromís ha estat major en els darrers anys amb l'oferiment de recursos tècnics i humans. El Festival és possible gràcies no només a l'aportació de l'Ajuntament, sinó també d'altres ens públics i empreses privades que, gràcies a la contribució econòmica, el fan viable econòmicament. Cal destacar, però, que tots els recursos es destinen a l’organització del certamen, ja que les persones que hi assisteixen i aquelles que l'organitzen ho fan de manera altruïsta sense percebre cap recompensació monetària.

L'acord signat també delimita les línies mestres de treball que marcaran la consecució dels objectius que es persegueixen aquesta edició. A més, aquest any les regidories de Turisme i de Cultura han creat de manera conjunta l'anomenat 'Espai FIC-CAT', que constarà d'una sèrie de projeccions a l'aire lliure que tindran lloc a l'estiu a l'entorn de la platja del municipi.

L'eix temàtic d'aquesta edició serà el muntatge cinematogràfic

La tretzena edició del Festival tindrà com a eix temàtic el muntatge cinematogràfic, i comptarà amb un bon nombre de sessions entre totes les modalitats que van a concurs: llargmetratges, curtmetratges, documentals, treballs de centres educatius i videoclips. L’entrada a les projeccions, com és habitual, serà gratuïta.


Comentaris