Els ocupes d'Altafulla acaben la protesta després d'aconseguir empadronar-se

El tràmit es va signar finalment aquest dilluns al migdia
Els ocupes d'Altafulla van posar el punt final a la seva protesta aquest dilluns al vespre. | Gerard Recasens

 

La protesta dels ocupes del carrer dels Catúfols a la plaça del Pou d'Altafulla, just a les portes de l'Ajuntament de la localitat, ja s'ha acabat. Aquest dilluns, 25 de febrer, al vespre, la família que feia onze dies que es trobava acampada a la porta del consistori i els dos activistes que es trobaven en vaga de fam van posar el punt final a la seva protesta després que, al migdia, aconseguissin la seva inscripció al padró municipal.

 

Mireia Agulló, la seva parella i el seu nadó de vuit mesos, doncs, ja han estat empadronats a la casa que ocupen al carrer dels Catúfols d'Altafulla, que en les darreres setmanes ha estat objecte de polèmica pel malestar dels veïns, indignats sobretot després del cas de vessament d'aigües fecals a la via pública. La llei els emparava en aquest sentit i així ho defensava l'activista ocupa Jorge Fernández, de Cambrils, que es va desplaçar a Altafulla per unir-se a la protesta, assessorar la família i posar-se també, amb Mireia Agulló, en vaga de fam.

 

Dilluns, l'Ajuntament d'Altafulla va empadronar la família ocupa

Després de dies d'estires-i-arronsa, aquest dilluns al migdia, finalment, l'Ajuntament d'Altafulla va empadronar la família, que disposa d'una còpia del certificat de padró amb la qual podran començar a fer ús de diversos serveis al municipi i iniciar els tràmits per poder contractar el subministrament d'aigua corrent i de llum —aquest darrer, tallat el 15 de febrer, raó per la qual van endegar la protesta.

 

Al mateix carrer hi ha una quinzena d'ocupes més que viuen en habitatges pròxims als de la família de Mireia Agulló i que es troben en situacions familiars. D'aconseguir també el padró a Altafulla, podran tenir més facilitats per contractar el subministrament dels serveis bàsics. Acaba, doncs, la protesta dels ocupes, però persisteix la problemàtica per als veïns de la zona, que denuncien problemes de convivència i de salubritat a l'entorn de les cases ocupades.

 

També et pot interessar

Més notícies de la categoria Baix Gaià