La Fira i les activitats infantils, puntals del Nadal a Torredembarra

Aquest dissabte, l’eix comercial acollirà les tradicionals parades coincidint amb l’arribada de les dates nadalenques
La Fira de Nadal de Torredembarra tindrà lloc aquest dissabte, dia 14 de desembre. | Anna F. / Ajuntament de Torredembarra

Torredembarra ja fa olor de Nadal i les activitats organitzades per part del consistori responen a aquest objectiu: que aquesta tradició tan arrelada es faci visible als carrers i places del municipi. Una de les grans activitats d'aquestes festes nadalenques, però, no es farà esperar gens ni mica: de fet, arribarà aquest mateix dissabte, dia 14 de desembre. Al llarg de tot el dia, la Torre donarà la benvinguda a les festes amb la Fira de Nadal.

Una jornada dedicada al comerç, però també a altres activitats

Entre les 10.30 i les 13.30 i les 17.30 i les 20.30 hores, les botigues de l'eix comercial muntaran les seves parades, guarnides amb motius relatius al Nadal. Serà doncs, ben especial passejar pels carrers del centre de la localitat. A banda de les parades dels diversos negocis de la vila, també hi haurà tallers i activitats per als més menuts

En concret, l'espai dirigit als més petits es trobarà a la plaça de Mossèn Joaquim Boronat, on la canalla podrà participar en les activitats per un euro o a canvi d'un donatiu d'aliments o productes d'higiene personal, que aniran destinats a Càritas Torredembarra. Hi haurà tallers de Nadal, de tions reciclats, de ninots de neu, de corones dels gegants i inflables.

Hi ha més activitats previstes. Entre elles, concerts itinerants per l'eix comercial dels alumnes de l'Escola de Música (11.30 hores), de la Coral Xaloc (12.15 hores) i 'Nadales de sac i tamborino' (de 18.30 a 20.00 hores). Hi haurà també l'actuació itinerant per l'eix comercial del 'Tió traginer', de la Companyia Patawa (de 17.30 a 19.00 hores).

 A la plaça de Mossèn Joaquim Boronat, també es podrà fer cagar el Tió mòbil Manu (d'11.00 a 13.30 hores), es faran balls llatins i zumba (17.30 hores), una xocolatada (18.30 hores) i es podrà visitar el patge reial (de 17.30 a 20.00 hores). A les sis de la tarda, al Casal Municipal, es farà l'espectacle de Nadal a càrrec del Club Esportiu Fitkidance Torredembarra, amb la visita del Pare Noel.

Els gegants, bolcats amb la Fira

Comerç per als adults; activitats de tota mena per a la canalla... i cultura per a tots els públics. Les entitats de la vila també tindran les seves parades a la Fira de Nadal. Entre elles, una que enguany pren especial protagonisme, tal com ha destacat a TarragonaDigital la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Torredembarra, Núria Batet. «Per al Ball de Gegants, la Fira de Nadal serà la primera jornada de recollida de butlletes de donatius per construir les noves figures», ha explicat Batet.

L'entitat es troba immersa en la cerca de finançament per als nous gegants indians i, efectivament, després d'haver repartit bústia per bústia unes butlletes per col·laborar amb la causa econòmicament, dissabte es podrà lliurar, per primer cop, a la seva parada. Fira de Nadal, doncs, polièdrica que donarà pas, diumenge, a les activitats organitzades en motiu de 'La Marató de TV3'.

Les activitats infantils, al PIJ del 2 al 4 de gener

Un altre vessant de les activitats de Nadal a Torredembarra l'organitza la regidoria de Joventut i Infància del consistori. Es tracta d'una programació d'activitats dirigides a la canalla; més concretament, per a aquells nens i nenes que cursin entre primer i sisè de Primària.

Enguany, aquestes activitats prenen el relleu al Parc de Nadal dels darrers anys i es duran a terme a la seu del Punt d'Informació Juvenil del municipi, als baixos del Casal Municipal —l'emplaçament on hi havia hagut el bar d'aquest equipament—, al carrer de la Capella. Per poder-hi participar, caldrà inscriure's al mateix PIJ a partir del proper dilluns, dia 16 de desembre.

"✅ TOT EL QUE SE SAP sobre l'escàndol d'Anna Magrinyà i les falsificacions" "🔴 GREUS NOVETATS: Augmenten les firmes falsificades per una regidora de Torredembarra"