«Cap actuació prevista» a la rotonda de Torredembarra tot i les protestes

Així ho han confirmat fonts de la subdelegació del govern central a aquest mitjà
El trànsit de camions i les aglomeracions de cotxes col·lapsen la rotonda sovint. | Àngel Ullate

 

El govern espanyol «no té prevista cap actuació» que modifiqui la situació en què es troba la rotonda de la carretera T-214, a Torredembarra, on es troben els accessos a l'autopista AP-7 i a la carretera N-340. Fa un any, el Ministeri de Foment va optar per tallar un tram d'aquesta rotonda, cosa que obliga a fer més de dos quilòmetres extra per completar el canvi de sentit a través d'un altre vial al qual s'accedeix prenent l'N-340.

 

Diverses manifestacions que, per ara, no sorgeixen cap efecte

Després de mesos i mesos de queixes, els veïns de Brises del Mar, una urbanització del terme municipal d'Altafulla especialment afectada pel tall, van liderar manifestacions en què van tallar el trànsit juntament amb ciutadans d'altres punts del Baix Gaià. Se'n van fer tres divendres del mes de juny, i de fet les reprendran aquest mes: n'han convocat per al 5, 12, 19 i 26 de juliol, així com també per al dia 2 d'agost.

 

Però el cert és que aquestes mobilitzacions no semblen haver fet recapacitar el govern central que és qui, al capdavall, té la competència de reobrir la rotonda. Això és el que reclamen els usuaris que han secundat les protestes i, ara per ara, sembla molt lluny d'aconseguir-se.

 

Foment no té prevista cap actuació a la rotonda de Torredembarra

La retirada definitiva de les barreres de formigó 'new-jersey' no està prevista per part de Foment, però tampoc l'opció alternativa que va plantejar l'alcalde d'Altafulla, Jordi Molinera, al delegat del Govern català, Òscar Peris, en una reunió mantinguda fa uns dies: instal·lar barreres mòbils, que es poguessin retirar els dies de menys flux de trànsit.

 

«No tenim cap actuació prevista a la rotonda de Torredembarra», han confirmat aquest dimarts, 2 de juliol, a BaixGaiàDiari.cat i TarragonaDigital.com fonts de la subdelegació del govern espanyol a Tarragona. Una resposta clara i rotunda a unes mobilitzacions que continuaran en les properes setmanes. El govern espanyol sempre ha mantingut que es tracta d'una solució que es mantindrà fins que es desdobli l'N-340 i l'obra, ara per ara, va per llarg... tot i les protestes.