S'entreguen els guardons del XXI Premis Cultura Vila de Torredembarra

L'entrega finalitzarà el 30 de novembre amb el Premi de Periodisme Mañé i Flaquer
Lliurament XXI Premis Cultura Vila de Torredembarra, ahir al vespre al Pati del Castell | Ajuntament de Torredembarra

L'Ajuntament de Torredembarra ha iniciat el lliurament dels guardons que integren els XXI Premis Cultura Vila de Torredembarra. El Patí del Castell ha acollit l'acte en què s'han atorgat un total de cinc premis. Aquesta edició dels premis finalitzarà el pròxim 30 de novembre amb el Premi de periodisme Mañé i Flaquer.

Resultats dels XXI Premis Cultura de Torredembarra

XXI Premi de Narrativa Isabel de Villena

El premi de Narrativa Isabel de Villena es va crear amb l'objectiu d'estimular la creació literària de les dones. En aquesta edició, s'han presentat un total de 14 treballs que optaven al premi de 600 euros. El treball guanyador del certamen ha estat 'Semana Santa' presentat per Ligia Pastori.

XII Premi de Teatre Bambolina

Els millors projectes d'obra de teatre escrita o de guió desenvolupat en català optaven al XII Premi de Teatre Bambolina, dotat amb 1.000 euros. En total s'han presentat dues obres i, el jurat, ha decidit que el premi quedi desert.

VII Premi de contes infantils il·lustrats. Llegir per créixer

Els escrits dirigits als lectors més petits s'han presentat al VII Premi de contes infantils il·lustrats. La creació literària i artística d'un conte ha comptat amb només un treball presentat i el jurat ha declarat el premi desert. El premi estava dotat amb 700 euros pel text i 700 per la il·lustració.

XIX Premi de Poesia Pere Badia

El XIX Premi de Poesia Pere Badia és una de les convocatòries més veteranes dels Premis Torredembarra, dedicada a premiar la producció inèdita i en català d'aquest gènere literari. En total, quatre obres han optat al premi de 1.000 euros. Sota el títol 'Figures en penombra', Joan Carles González-Pujalte ha estat el guanyador.

XIII Premi al Treball de Beca de Recerca Històrica de Torredembarra Manuel Crehuet

Història local, tradicions, costums, patrimoni artístic i patrimoni cultural de Torredembarra són els temes que entren en aquest premi. Un únic treball d'investigació inèdit en el camp de la història de la localitat s'ha presentat en aquesta edició.  El treball 'Projecte d'Estudi històric del cementiri de Torredembarra', presentat per David Olivares Ponti ha estat guardonat amb aquest premi i se li atorgaran 1.000 euros en el moment de concessió de la beca i 1.000 al lliurament de la versió definitiva de l'obra.

"❗ LA TORRE: Busquen voluntaris per aprendre català i per ensenyar-ne" "🐶🐱 LA TORRE: La decisió final de l'Ajuntament sobre la regidoria de Benestar Animal"