Un incendi destrueix totalment la planta baixa d'una casa a Altafulla

El foc s'ha originat poc abans de dos quarts de set del matí
Els Bombers han treballat des de primera hora del matí en extingir les flames. | Cedida.

 

Un incendi ha calcinat totalment la planta baixa d'una casa a Altafulla. Els fets han tingut lloc a primeríssima hora del matí d'aquest dijous, dia 11 de juliol al número 8 del carrer dels Avellaners d'aquesta vila del Baix Gaià. El foc, que afortunadament no ha causat ferits, ha arrasat amb el pis inferior de l'habitatge i els problemes han estat menors al pis de dalt, tot i que sí que s'ha vist afectat a causa del fum i de les altes temperatures. En el moment del foc, la casa es trobava buida.

 

Un foc virulent que ha afectat de ple la planta baixa de l'edifici

El cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya ha rebut l'avís per l'incendi quan faltaven pocs minuts per a dos quarts de set del matí. Ràpidament, cinc dotacions s'han traslladat al lloc dels fets per lluitar contra la intensitat de les flames, que ja es trobaven completament desenvolupades a la planta inferior d'aquesta casa.

 

Passats dos quarts de vuit del matí, han pogut donar el foc per estabilitzat. No ha estat fins a tres quarts de vuit del matí que l'incendi ha quedat extingit.

 

S'han hagut d'apuntalar diverses bigues

Un cop salvada la casa de l'incendi, el cos ha refrescat els punts calents que quedaven a la planta baixa, brutalment afectada pel foc. Minuts més tard, els Bombers han revisat l'estructura de l'edifici juntament amb l'arquitecte municipal i han ordenat l'apuntalament d'algunes de les bigues del sostre, molt afectades a causa del virulent incendi sofert, del qual, per cert, hores d'ara encara se'n desconeix l'origen.

 

A banda de diverses dotacions dels Bombers de la Generalitat, fins al lloc dels fets també s'hi han desplaçat diversos efectius de la Policia Local d'Altafulla. Un ensurt, aquest dijous al matí, que ha causat importants danys materials però que, per fortuna, no fa lamentar ferits.