Incendi a la zona de Muntanyans II, a Torredembarra

El foc s'ha declarat passat un quart de sis de la tarda d'aquest divendres
Una imatge de la columna de fum que es pot veure des de la platja dels Muntanyans. | Facebook Creixell

 

 

ACTUALITZACIÓ. 19/07/2019 - 19:44

Els Bombers donen l'incendi per estabilitzat. Quatre dotacions segueixen remullant la zona per evitar qualsevol revifada.

 

 

19/07/2019 - 18:14

Des de poc abans de dos quarts de sis de la tarda d'aquest divendres, 19 de juliol, un incendi crema una zona de vegetació situada a l'àrea de Muntanyans II, del terme municipal de Torredembarra, que s'ubica al nord, molt a prop del terme de Creixell. La carretera N-340 s'ha tallat durant uns minuts entre aquesta zona i la Marítima Residencial a causa del foc, que podria tenir dos focus. Poca estona més tard s'ha reobert, però durant uns minuts la circulació en aquest punt ha seguit sent molt lenta. Cap a dos quarts de vuit del vespre, l'incendi s'ha estabilitzat, segons Bombers:

 

 

Una imatge aèria de la zona afectada per aquest foc. | Cedida Bombers

 

Set dotacions terrestres i dues d'aèries han treballat per controlar i extingir aquest incendi. També s'hi han desplaçat unitats dels Mossos d'Esquadra, la Policia Local de Torredembarra, els Agents Rurals i la Guàrdia Civil. Diversos usuaris a Twitter han penjat imatges de l'incendi i l'Ajuntament de Torredembarra n'ha informat puntualment, també a través d'aquesta xarxa social.

 

 

Un incendi amb dos focus i en una zona polèmica

Es dona la circumstància que l'incendi s'ha declarat en dos focus diversos, tot i que a una distància considerable, en uns terrenys coneguts perquè s'hi havia d'instal·lar la urbanització Muntanyans II, anul·lada judicialment ja fa anys. Una de les principals hipòtesis és que es tracti d'un incendi intencionat ateses les seves característiques, però ara són els Agents Rurals els encarregats de determinar quina és l'origen més plausible.