La caserna de Mossos a Torredembarra podria comen莽ar a construir-se la primavera de 2020

El conveni de cessi贸 dels terrenys se signar脿 de forma imminent
La caserna de Mossos podria ser una realitat a Torredembarra la primavera de 2021. | TarragonaDigital.com

 

La caserna dels Mossos d'Esquadra de Torredembarra podria iniciar la seva construcci贸 durant la primavera de 2020. Aquests s贸n els terminis amb els quals treballen actualment l'Ajuntament de la localitat i el Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya, segons es va posar sobre la taula a la Junta Local de Seguretat extraordin脿ria celebrada aquest divendres, 13 de setembre.

 

La previsi贸 actual contempla que, en les properes setmanes, el consistori i la conselleria d'Interior signin el contracte pel qual l'Ajuntament cedeix els terrenys on s'ha de construir la caserna. 芦La signatura ha de ser imminent si es vol seguir el proc茅s amb els terminis que contempla la previsi贸 actual禄, ha explicat a BaixGai脿Diari.cat l'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira (ERC).

 

En les properes setmanes es cedir脿 el terreny ubicat a Muntanyans I

D'acord amb aquesta previsi贸, doncs, en les properes setmanes l'Ajuntament cedir脿 a Interior un terreny situat a Muntanyans I i que compta actualment amb el consens de tots els grups pol铆tics del consistori 鈥擡RC, PSC, Cs i JxCat鈥 perqu猫 es converteixi en la ubicaci贸 de la caserna.

 

Cal recordar que, en el mandat anterior, van sorgir discrep脿ncies dins del govern sobre l'empla莽ament de la comissaria: Alternativa Baix Gai脿, llavors integrant del govern i ara sense representaci贸, s'oposava a construir-la a Muntanyans I contradient l'opini贸 dels seus socis, ERC i PSC; i defensava situar l'equipament al pol铆gon industrial Roques Planes. Des de l'oposici贸, Avui Democr脿cia, que ara tampoc no t茅 cap regidor, feia pin莽a amb ABG en el mateix sentit.

 

Les obres podrien iniciar-se la primavera de 2020

Fins ara no s'havien fet m茅s passos endavant per a la construcci贸 de la comissaria a la Torre. L'assumpte, per貌, s'ha desencallat despr茅s que la Generalitat aprov茅s, el passat mes d'agost, el pla econ貌mic financer per a l'exercici vinent. Si s'acompleix la previsi贸 i la cessi贸 es signa aquesta tardor, les obres podrien iniciar-se la primavera de l'any que ve, ja que el projecte de la nova comissaria ja est脿 redactat.

 

Sempre seguint aquesta previsi贸, l'obra podria estar acabada en un termini d'un any: l'edifici, doncs, podria estar constru茂t pels volts de la primavera de l'any 2021. L'alcalde Rovira ha subratllat que 芦es tracta d'una previsi贸禄, per貌 ha reconegut que aquest 茅s el planning que hi ha sobre la taula des del passat divendres.