Les visites guiades al castell d'Altafulla s'inicien dissabte

Els visitants podran contemplar el pati d’armes, la galeria renaixentista, i el jardí, i les reserves s’han de tramitar a l’Oficina de Turisme
Una imatge de l'interior del Castell d'Altafulla, visitable des d'aquest dissabte. | TarragonaDigital.com

 

El Castell dels Montserrat d’Altafulla s’obrirà per primera vegada al públic aquest dissabte, dia 26 d’octubre. L’activitat consistirà en una visita gratuïta, d’una durada de 30 minuts, que s’iniciarà des de la porta reixada del Castell, s’entrarà pel jardí on se situen les dues torres que condueix al pati d’armes, a l’interior; continuarà cap a la galeria renaixentista, i culminarà a la porta principal, amb sortida a la plaça de l’Església.

 

El Castell d'Altafulla data del segle XI

Un dels encants de la visita serà la galeria renaixentista, de principis del segle XV, i que, amb el pas del temps s’hi ha afegit nous elements arquitectònics alguns d’ells incorporats el 1929. El Castell d’Altafulla o Castell dels Montserrat és un palau castell que data del 1059, i és l’únic privat de la xarxa de Castells del Baix Gaià, que més ben conservat està.

 

És Francesc de Montserrat, el primer marquès i propietari del Castell, qui li dona nom. Més tard, el marquesat va canviar de cognom, i ara és la família Suelves qui en té la titularitat. És l’únic castell privat de la xarxa de Castells del Baix Gaià, i el que es troba en millors condicions.

 

Dissabte, cinc visites per començar

Està previst que per dissabte s’organitzin un total de cinc visites. La primera començarà a un quart de deu del matí, i la darrera, ho farà a partir de dos quarts d'una del migdia. En el cas de la visita de les onze del matí, els participants tindran l’oportunitat d’ampliar-la amb una visita al conjunt de la Vila Closa, declarada el 1998 per la Generalitat de Catalunya Bé Cultural d’Interès Nacional pel seu conjunt historicoartístic.

 

Les visites es limitaran a un màxim de 20 persones per torn, de manera que aquelles persones que hi vulguin prendre part hauran de reservar la seva plaça de manera anticipada a l’Oficina de Turisme, o a través del telèfon 977 65 14 26. Aquests horaris es repetiran cada primer dimarts i cada últim dissabte de mes durant tot l’any, a excepció dels mesos de juliol i agost i el període de Setmana Santa, quan la família Suelves gaudeix de les seves vacances al municipi.