Obren les inscripcions per a la dotzena cursa de l'1 de maig d'Altafulla

El cost serà de 10 euros per als participants que s'inscriguin fins el dia de Sant Jordi
Una imatge de la sortida de la cursa de l'1 de maig de 2018 a Altafulla. | BaixGaiàDiari.cat

 

Altafulla ja prepara una de les cites consolidades des fa anys —una dotzena, concretament— per donar la benvinguda al mes de maig: la famosa cursa popular que la vila acull el primer dia d'aquest mes central de la primavera. A falta d'un mes i mig per a la cita, aquest divendres, 15 de març, s'ha obert el període d’inscripcions per participar en aquesta cita, que se celebra al voltant del Castell d’Altafulla i recorre els diferents carrers de la Vila Closa.

La inscripció a partir d’avui mateix i fins al 23 d’abril, dia de Sant Jordi, tindrà un cost de deu euros. A partir del 24 d’abril i fins el 29 d’abril, serà de dotze euros; i el mateix dia de la prova, inscriure-s'hi en valdrà quinze. Les inscripcions es poden fer al portal web athleticevents.net, i de forma presencial, a la Botiga Athletic Events de Tarragona, a la rambla de Francesc Macià, 5; i a la Botiga 'Boom Esport' de Torredembarra, al carrer d'Antoni Roig, 89.

 

Un entrenador a disposició per tal de preparar la cursa

Per a les curses infantils, que habitualment són la primera part de la matinal de l'1 de maig, la inscripció presencial es tancarà el mateix dia de la prova a un quart de deu del matí. Com a novetat en aquesta edició, els Atletes d'Altafulla posen a la disposició dels corredors Open, i de forma gratuïta, un entrenador llicenciat en Educació Física, que coordinarà la seva preparació.

De manera presencial, ho podran fer tots els dimecres de tres quarts de set a tres quarts de vuit del vespre al Parc de Safranars, a la Ronda d'Altafulla. Només cal que es presentin a l'hora i lloc indicats i comencin a preparar-se amb la col·laboració dels Atletes d’Altafulla.

Tots els serveis de la cursa de l'1 de maig a Altafulla

L’esdeveniment es divideix en dues parts. La primera, que començarà a tres quarts de deu del matí, va dirigida a la canalla, mentre que la segona, una cursa que començarà cap a les 11.30 hores en un circuit urbà que passa per dintre de la Vila closa i acaba al Castell, tindrà cinc quilòmetres i està pensada per als adults. Es tracta d'una cursa popular mesurada amb xip, pensada per a totes les edats i tots els estats de forma.

També hi haurà servei de guarda-roba i dutxes, cronometratge amb xip, bossa del corredor, avituallament líquid i sòlid a final de cursa, animació durant la cursa, inflables per als més petits, fàcil aparcament, assegurança i assistència mèdica. L'organització preveu mantenir la participació dels darrers anys que ha estat de gairebé un miler de corredors, d’entre 600 infants i 300 adults. De fet, l’organització tanca el número màxim de participants als 300 atletes per una correcta organització de la cursa Open de cinc quilòmetres.

Una cursa per a la integració social

Per quarta edició consecutiva, es comptarà amb la prova 'Corre amb un amic' per a nens i nenes amb discapacitat, que participaran, acompanyats amb un amic o sols, en una cursa de 130 metres no competitiva, i que va ser premiada amb el Premi Auriga Fuscus, del Consell Esportiu del Tarragonès, per als valors i la integració social. 

També et pot interessar

"LA TORRE: Els Comuns i Podem, molt lluny d'un acord per fer llista conjunta" "RODA DE BERÀ: L'Ajuntament aportarà 25.000€ per al FIC-CAT 2019"