NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!
Joan Morlà liderarà la candidatura d'ERC a l'Ajuntament del Catllar a les eleccions del proper mes de maig.

L'alcalde del Catllar, Joan Morlà (Unicat), candidat d'ERC a les eleccions

Les dues formacions negocien una fórmula de coalició per concórrer juntes als comicis

L'actual alcalde del Catllar per la formació independent Units pel Catllar (Unicat), Joan Morlà, serà el cap de llista d'ERC a les eleccions municipals del proper 26 de maig. La formació ho ha fet públic aquest dilluns, 18 de febrer. D'aquesta forma, Morlà passa de la candidatura independent que liderava des de l'any 2011 —n'ha estat el cap de llista a les dues darreres eleccions municipals— a encapçalar ERC.

Joan Morlà, alcalde del Catllar des d'octubre de 2017

Des de l'octubre de 2017, Joan Morlà és alcalde del Catllar després de substituir, precisament, Joan Díaz, d'ERC. El canvi es produïa per inconvenients laborals de Díaz dins del pacte de govern que mantenen Unicat, ERC, el PDECat i ICV gràcies a una moció de censura que, el juny de 2016, va expulsar el socialista Antonio López de l'alcaldia. Així, Morlà passa a ERC i, ara, els republicans i Units pel Catllar es podrien presentar en coalició, un fet sobre el qual no volen fer declaracions des de cap de les dues formacions.

Serà, doncs, la quarta vegada que Joan Morlà encapçalarà una candidatura electoral a l'Ajuntament del Catllar. El 2007, Morlà va ser el líder del PSC; el 2011 i el 2015 va encapçalar Units pel Catllar i, ara, serà el cap de llista d'ERC. A les darreres eleccions, Unicat va ser segona força amb 361 vots i 2 regidors; mentre que ERC va ser la quarta amb 264 vots i també dos edils.

Morlà vol continuar la tasca de l'equip de govern actual

Joan Morlà explica que «durant l'actual mandat, l'equip de govern format per quatre grups municipals hem realitzat molts projectes, però no obstant això ens en han quedat alguns de molt importants que tot just s'estan fent realitat, i d'altres amb una voluntat manifesta de realitzar-los». En aquest sentit, l'alcalde d'Unicat i ja alcaldable d’ERC vol «poder estar al capdavant de l’Ajuntament un altre mandat per completar la feina iniciada».

Morlà creu que «l'actual mandat ha estat marcat per un govern de quatre grups municipals que hem sabut gestionar el govern de l'Ajuntament de forma cohesionada i amb decisions de grup, de treball en equip» i vol seguir «treballant amb aquesta mateixa dinàmica i voluntat al servei de tots els veïns i totes les veïnes del Catllar».

També et pot interessar


Comentaris