GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

José Ibort, regidor de Cs a Roda de Berà, plega pels «mals resultats» electorals

El substituirà qui ja va ser regidor en el mandat anterior, Toni Bernal
José Ibort ha estat durant vuit anys regidor de Ciutadans a Roda de Berà. | Cedida

 

José Ibort, regidor de Ciutadans a l'Ajuntament de Roda de Berà des de 2011 i electe de nou a les eleccions municipals del passat diumenge, va anunciar aquest dijous, 30 de maig, al vespre, que no recollirà l'acta i que abandona la primera línia política. La notícia es coneixia en el darrer plenari d'aquest mandat a Roda de Berà. En declaracions a BaixGaiàDiari.cat, Ibort ha reconegut que plega pels «mals resultats, que no esperàvem» als comicis de diumenge.

 

José Ibort plega i deixa pas a Toni Bernal

Ciutadans patia diumenge passat un important retrocés electoral a les urnes a Roda de Berà. La llista encapçalada per tercera vegada per Ibort va obtenir 281 sufragis, un 9,54% del total, i es quedava com a quarta força política, amb un sol edil. El partit arribava als comicis amb perspectiva de creixement després dels bons resultats de 2015, quan van aconseguir 450 vots (més del 17%) i dos regidors, situant-se com a principal força de l'oposició al consistori.

 

Ibort no s'amaga del «mal» resultat i reconeix que no se l'esperava. «Algú ha d'assumir la responsabilitat política i en aquest cas soc jo», ha explicat a aquest mitjà. «És el moment ideal per deixar pas als companys i fer un relleu tranquil a l'Ajuntament i a l'agrupació», ha dit el fins ara edil de Ciutadans a Roda de Berà.

 

D'aquesta forma, Ibort ja no recollirà l'acta de regidor obtinguda el passat diumenge. L'únic edil de Ciutadans serà el número 2 de la llista, Toni Bernal, que ja era regidor des de 2015. Serà Bernal l'encarregat de dirgir la nova etapa de Ciutadans a Roda de Berà.

 

Ibort, el primer regidor de Ciutadans a tota la demarcació de Tarragona

Amb l'adeu a la política de José Ibort s'acaba la trajectòria del que va ser el primer regidor de Ciutadans a tota la demarcació de Tarragona. Quan el partit no tenia representació política gairebé enlloc a Catalunya, Ibort va entrar a l'Ajuntament de Roda de Berà a les eleccions de 2011. Amb l'únic edil obtingut arran dels 159 vots (5,73%) que va rebre, Ibort es va convertir en el primer regidor que Ciutadans tenia a la regió.

 

Vuit anys després, després d'uns resultats que no compleixen les expectatives que tenien des de Ciutadans Roda de Berà, José Ibort «fa un pas al costat» i abandona la política activa tot i que seguirà vinculat al seu partit «des d'una segona línia».

 

També et pot interessar