CUP Torredembarra

La JEZ obliga la CUP Torredembarra a sumar un home més a la llista

L'autoritat electoral no admet, de moment, la candidatura anticapitalista

Si la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Torredembarra vol concórrer a les eleccions municipals del proper 26 de maig, haurà de modificar urgentment la seva llista. La Junta Electoral de Zona del Vendrell ha tombat la candidatura dels anticapitalistes perquè incompleix la llei de paritat: hi ha més dones que homes, per sobre dels límits que permet la legislació vigent.

En la seva notificació a la CUP, la Junta Electoral no concreta de quina forma s'incompleix la llei de paritat. Els anticapitalistes, però, creuen que l'error es troba en els candidats suplents: n'hi ha quatre, tres dels quals són dones. La llei diu que, de cada tram de cinc candidats a les llistes, el repartiment de sexes ha de ser del 60-40%.

La CUP de la Torre afegirà un cinquè suplent, home, a la llista, per complir així amb la compensació d'aquest tram de cinc. Esperen que, amb aquesta modificació, quedin resolts els impediments de la candidatura i que pugui ser proclamada de manera definitiva.

Dies de detecció d'errors i subsanació

Després que aquest dimecres es publiquessin les candidatures a les eleccions municipals, fins divendres la Junta Electoral pot comunicar a les diferents formacions errors o mancances legals. A partir d'aquestes comunicacions, com la que s'ha fet aquest dijous a la CUP de la Torre, les candidatures tenen 48 hores per subsanar aquests errors.

Dilluns, dia 29 d'abril, la Junta Electoral proclamarà de manera definitiva les llistes, que sortiran publicades de manera final el pròxim dimarts, 30 d'abril. Tal com es publiquin, doncs, dimarts vinent, els noms sortiran impresos a les paperetes situades a tots els col·legis electorals. S'haurà de veure, doncs, si aquest 'obstacle' a la candidatura cupaire queda aquí o hi ha nous problemes per a la seva proclamació.

També et pot interessar


Comentaris