El Casal la Violeta acollirà la competició nacional per primera vegada

Altafulla licita les obres de la Violeta i del nou gimnàs de la Portalada

Són els dos grans projectes del mandat, per un valor global d'1,5 milions d'euros

L'Ajuntament d'Altafulla ja ha tret a licitació els dos grans projectes d'aquest mandat municipal: es tracta de les obres de remodelació del casal municipal La Violeta i les de la construcció d'un nou gimnàs a l'escola La Portalada. El pressupost previst per a cadasuna d'aquestes obres ja revela la seva magnitud i transcendència: 900.000 euros per a la Violeta i 600.000 més per al gimnàs escolar.

Altafulla endega el procés de remodelació de la Violeta

Més enllà del pressupost, que evidencia la importància del projecte, el cert és que la proposta de reforma de La Violeta ha portat cua en els darrers anys a Altafulla. El govern i la seva regidora d'Urbanisme, liderada per Marisa Méndez-Vigo (AA) van presentar un projecte per reconvertir l'espai en un auditori, amb graderia fixa. L'oposició li retreia que La Violeta quedaria mancada de polivalència en limitar-se les activitats que s'hi podrien fer.

Malgrat tot, ara, l'Ajuntament d'Altafulla treu a licitació unes obres que tenen un cost amb IVA de 897.000 euros, aproximadament, dels quals uns 163.000 seran finançats per la Diputació de Tarragona a través del Pla d'Acció Municipal (PAM). Està previst que les obres s'endeguin entre les acaballes de 2018 i les primeres setmanes de 2019, i que durin, aproximadament, uns nou mesos.

Un nou gimnàs per a l'escola La Portalada d'Altafulla

De la mà de les obres de La Violeta hi ha les de construcció d'un nou gimnàs per a l'escola La Portalada: és l'espai on, 'a priori', es traslladaran aquelles activitats que fins ara es feien a La Violeta però que, pel nou format d'aquest espai, no s'hi podran desenvolupar. En aquest cas, el cost d'aquest projecte ascendeix, també amb IVA, fins als 598.000 euros. Les obres podrien iniciar-se a les vacances de Nadal del curs escolar, i es preveu que la seva durada es perllongui fins a set mesos.

En el cas de les obres del gimnàs de La Portalada i les de La Violeta, el concurs per a les adjudicacions de les dues obres restarà obert fins a les dues de la tarda del proper dijous, 15 de novembre.


Comentaris