GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L'EINA presenta els primers candidats a les eleccions de 2019 a Altafulla

Els republicans presenten una llista cremallera que encapçalen Jordi Molinera i Alba Muntadas
Una assemblea de l'EINA va escollir dissabte els set primers candidats de la seva llista per al 2019. | BaixGaiàDiari.cat

 

L'EINA Altafulla ja ha triat els set primers candidats de la llista que presentaran a les eleccions municipals de 2019. En una assemblea celebrada aquest dissabte, 1 de desembre, la formació que aglutina ERC i altres espais de l'esquerra independentista altafullenca, van quedar definits els noms dels set primers llocs de la candidatura, que serà en format 'cremallera': combinant un home i una dona garantint així la pràctica paritat de gènere.

 

Tal com ja se sabia des de feia mesos, Jordi Molinera i Alba Muntadas lideraran la candidatura en els dos primers llocs. ERC ja va explicar la seva proposta de presentar-los a «coalcaldes», compartint competències, una idea que caldrà veure com es pot materialitzar si, passades les eleccions, els republicans tenen possibilitats d'assolir l'alcaldia. «La idea és rebre la vara d'alcaldia a quatre mans», ha explicat Jordi Molinera. Qui acompanyarà, però, Molinera i Muntadas als primers llocs de la llista republicana?

 

Els set primers llocs de la llista de l'EINA a Altafulla

Segons ha pogut saber aquest mitjà, els set primers noms de la llista seran els següents:

 

1. Jordi Molinera

2. Alba Muntadas

3. Dani Franquès

4. Gemma Maymó

5. Joan Garcia

6. Lou Arans

7. Àlex Cañas

 

D'aquesta manera, Jordi Molinera torna a ser el número 1 de la llista per tercer cop consecutiu: ja va ser alcaldable el 2011 per Solidaritat Catalana i el 2015 per l'EINA. Alba Muntadas, també regidora actualment, va ser número 3 el 2015 i passa ara al segon lloc i Dani Franquès, ocuparà el 3 després d'haver estat el número 4 fa quatre anys. Cal recordar que Franquès és regidor des de l'abril de 2016, quan la llavors edil de l'EINA, Eva Martínez, que havia estat número 2 el 2015, va dimitir.

 

Els fitxatges als primers llocs de la llista de l'EINA

Entre els llocs quatre i set —el número que marca la majoria absoluta en un consistori que, per primer cop, escollirà tretze regidors—, l'EINA ha apostat per la renovació. El lloc 4 serà per a Gemma Maymó, docent de professió i coneguda per formar part del Grup de Diables d'Altafulla. El cinquè lloc és per a Joan Garcia, professor a un institut de Torredembarra i olotí de naixement, però involucrat en l'organització del referèndum de l'1-O a Altafulla.

 

Lou Arans, comerciant del centre de la vila i presidenta d'ERC a Altafulla, ocuparà el número 6 de la candidatura de l'EINA. Finalment, el lloc 7 és per a Àlex Cañas, president del Grup de Diables d'Altafulla, membre dels Castellers d'Altafulla i integrant de la junta del Centre d'Esports.