Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ÚLTIMA HORA

El detingut per l’assassinat de Laura Luelmo confessa el crim

NOVETATS

El CF Reus només ha pagat onze dels dotze futbolistes que van denunciar

SORTEIG

Guanyeu entrades per a la macrofesta de Cap d'Any a Reus!

L'EINA presenta els primers candidats a les eleccions de 2019 a Altafulla

Els republicans presenten una llista cremallera que encapçalen Jordi Molinera i Alba Muntadas
Una assemblea de l'EINA va escollir dissabte els set primers candidats de la seva llista per al 2019. | BaixGaiàDiari.cat

 

L'EINA Altafulla ja ha triat els set primers candidats de la llista que presentaran a les eleccions municipals de 2019. En una assemblea celebrada aquest dissabte, 1 de desembre, la formació que aglutina ERC i altres espais de l'esquerra independentista altafullenca, van quedar definits els noms dels set primers llocs de la candidatura, que serà en format 'cremallera': combinant un home i una dona garantint així la pràctica paritat de gènere.

 

Tal com ja se sabia des de feia mesos, Jordi Molinera i Alba Muntadas lideraran la candidatura en els dos primers llocs. ERC ja va explicar la seva proposta de presentar-los a «coalcaldes», compartint competències, una idea que caldrà veure com es pot materialitzar si, passades les eleccions, els republicans tenen possibilitats d'assolir l'alcaldia. «La idea és rebre la vara d'alcaldia a quatre mans», ha explicat Jordi Molinera. Qui acompanyarà, però, Molinera i Muntadas als primers llocs de la llista republicana?

 

Els set primers llocs de la llista de l'EINA a Altafulla

Segons ha pogut saber aquest mitjà, els set primers noms de la llista seran els següents:

 

1. Jordi Molinera

2. Alba Muntadas

3. Dani Franquès

4. Gemma Maymó

5. Joan Garcia

6. Lou Arans

7. Àlex Cañas

 

D'aquesta manera, Jordi Molinera torna a ser el número 1 de la llista per tercer cop consecutiu: ja va ser alcaldable el 2011 per Solidaritat Catalana i el 2015 per l'EINA. Alba Muntadas, també regidora actualment, va ser número 3 el 2015 i passa ara al segon lloc i Dani Franquès, ocuparà el 3 després d'haver estat el número 4 fa quatre anys. Cal recordar que Franquès és regidor des de l'abril de 2016, quan la llavors edil de l'EINA, Eva Martínez, que havia estat número 2 el 2015, va dimitir.

 

Els fitxatges als primers llocs de la llista de l'EINA

Entre els llocs quatre i set —el número que marca la majoria absoluta en un consistori que, per primer cop, escollirà tretze regidors—, l'EINA ha apostat per la renovació. El lloc 4 serà per a Gemma Maymó, docent de professió i coneguda per formar part del Grup de Diables d'Altafulla. El cinquè lloc és per a Joan Garcia, professor a un institut de Torredembarra i olotí de naixement, però involucrat en l'organització del referèndum de l'1-O a Altafulla.

 

Lou Arans, comerciant del centre de la vila i presidenta d'ERC a Altafulla, ocuparà el número 6 de la candidatura de l'EINA. Finalment, el lloc 7 és per a Àlex Cañas, president del Grup de Diables d'Altafulla, membre dels Castellers d'Altafulla i integrant de la junta del Centre d'Esports.

Comentaris