Una màfia ven les claus d'una casa particular a Torredembarra i l'ocupen

La PAH Baix Gaià ha denunciat a les xarxes aquesta ocupació
La PAH Baix Gaià ha denunciat la situació a través de les xarxes socials. | ACN

 

Dramàtica situació a Torredembarra al voltant de l'ocupació il·legal d'un habitatge, que ha sortit a la llum després que ho hagi denunciat la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) del Baix Gaià. Una família ha ocupat, sense saber-ho prèviament, la casa particular d'una altra al terme municipal de Torredembarra després que una persona els en vengués la clau per accedir-hi.

 

Una pràctica il·legal però habitual, i un negoci per a les màfies

Aquesta pràctica és il·legal, però en canvi és habitual que petites màfies venguin a famílies amb necessitats habitacionals les claus d'un habitatge propietat d'entitats bancàries. Aquestes màfies fan negoci i la família, a canvi, obté accés a un sostre, a través d'un habitatge que ocupen a un banc, amb els serveis bàsics garantits.

 

Un moviment que, òbviament, vulnera la legalitat però que alhora n'aprofita els buits i permet accedir a una necessitat tan bàsica com l'habitatge a famílies que no tenen cap alternativa.

 

Una baralla a l'arribada de la família propietària

El que sorprèn del cas és que les claus comprades per la família pertanyien a un habitatge d'un particular, i no d'una entitat bancària. I és clar, l'arribada de la família propietària ha comportat un important conflicte. Va ser el passat divendres, dia 12 de juliol, quan els propietaris de la casa van arribar-hi i es van trobar amb la desagradable sorpresa que es trobava ocupada per la família que havia comprat les claus a un home, de nacionalitat marroquina.

 

Arran de la impactant situació, es va originar una baralla entre la família ocupa i la propietària. Un dels membres d'aquesta darrera va acabar agredint el pare de la família ocupa.

 

La PAH denuncia el cas i es mostra en contra de les ocupacions d'habitatges

«Estan convertint les ocupacions en una màfia que s'aprofita de la desesperació de les famílies sense sostre i de les famílies particulars propietàries dels seus habitatges. Així no, no es pot entrar en els habitatges de particulars!», escriu la PAH en la publicació a les xarxes socials on relata aquest dramàtic cas.

 

Des de la Plataforma insisteixen que «no es pot anar comprant claus a màfies i no es pot ocupar habitatges de particulars», i remarquen que existieix una taula d'emergència social, de l'Ajuntament de Torredembarra, per fer front a situacions com el fet de quedar-se sense habitatge. Un drama en què la família ocupa acaba sent víctima de l'aprofitament de les màfies i la família propietària, d'una ocupació il·legal de casa seva.