Magrinyà defensa el retorn de l'Alfa i Omega de la mà de la família Bartolozzi

L'alcaldable per JxCat-Torredembarra s'ha compromès a restituir l'escultura si governen a partir del juny
Anna Magrinyà ha comparegut aquest dijous acompanyada de Núria Aymamí i Nil Bartolozzi, vídua i fill de Rafael Bartolozzi, l'escultor de l'Alfa i Omega. | Gerard Recasens

 

Junts per Catalunya - Torredembarra fa entrar en precampanya l'Alfa i Omega i defensa el retorn d'aquest «símbol històric, turístic i democràtic» al bloc, situat davant de la platja de Baix a Mar. Ho ha explicat aquest dijous, 14 de març, la candidata a l'alcaldia de la Torre per la formació postconvergent, Anna Magrinyà, que ha criticat que «l'actual equip de govern, d'ERC, el PSC i l'ABG, l'han deixat perdre».

Magrinyà ha comparegut acompanyada de la vídua i el fill de Rafael Bartolozzi, l'autor de l'obra. Núria Aymamí i Nil Bartolozzi han «exigit» a l'Ajuntament de Torredembarra que el símbol retorni al seu lloc original. L'alcaldable de JxCat ha retret a l'actual govern municipal que «mai s'hagi escoltat ni tingut en compte la família Bartolozzi, que a més té la propietat intel·lectual de l'Alfa i Omega».

Nil Bartolozzi, fill de l'autor de l'Alfa i Omega; i Núria Aymamí, la seva vídua, han acompanyat l'alcaldable de Junts per Catalunya - Torredembarra, Anna Magrinyà. | Gerard Recasens

 

«El govern no té cap proposta sobre l'Alfa i Omega»

Anna Magrinyà ha estat molt contundent a l'hora de posicionar-se sobre la gestió de l'escultura feta per l'actual govern. «Feia anys que estava deteriorada, per què no es va retirar fins el juny passat?», s'ha preguntat. «No tenim notícies sobre la segona reunió de la comissió de treball de l'escultura, i a la primera no van fer cap proposta ni cap aportació, no s'han mogut», ha explicat la candidata postconvergent, que ha retret que «anem enrere, perquè l'actual govern ha retirat el símbol, fins i tot, dels productes turístics de marxandatge».

La líder de Junts per Catalunya a Torredembarra s'ha compromès a «retornar l'Alfa i Omega al bloc si governem, després d'una consulta ciutadana». «Aquest estiu serà el segon sense l'Alfa i Omega i això és incomprensible», ha dit Magrinyà, que ha anunciat que la seva formació s'ha mogut per trobar solucions. 

«Hem trucat a la porta de diverses administracions a la cerca de possibilitats de finançament i tenim 'feedback'», ha explicat, assenyalant que «és una qüestió de voluntat, si ens movem, podem aconseguir-ho; però si ens esperem asseguts al despatx, no». «Porten nou mesos sense fer res, sense tenir ni un pressupost... tenim un govern poc eficaç i poc eficient», ha reblat Magrinyà.

Nil Bartolozzi, molt dur amb l'actitud del govern local

El més dur contra el tripartit de govern ha estat Nil Bartolozzi, fill de l'autor de l'Alfa i Omega. «No m'imagino Pisa sense la Torre de Pisa», ha dit per reivindicar el símbol de l'escultura torrenca. «La volem recuperar tan aviat com poguem, però creiem que s'hauria d'haver reparat 'in situ'. Treure-la és un acte il·legal i a més ha danyat l'escultura», ha manifestat, i ha recordat que «tenim els plànols, sabem on es va fer, i ara només cal fer una rèplica amb materials més adequats».

Bartolozzi està molest amb l'actitud de l'alcalde. «Tots els partits, fins i tot ERC, es van manifestar a favor de tornar a reposar l'escultura, menys l'alcalde, que no es va mullar», ha explicat. «L'Ajuntament ha destruït una obra d'art, un símbol internacional de democràcia!», ha dit, indignat, i ha remarcat que «cal restituir-la, perquè aporta molt més del que pugui costar». Núria Aymamí, vídua de l'artista, s'ha limitat a subratllar que «l'escultura ha de tornar al seu lloc i aquest cop s'ha de fer bé».

També et pot interessar

"Les 4 llistes a la Riera de Gaià per les eleccions municipals 2019" "ATENCIÓ: Novetats importants sobre el pàrquing Filadors de Torredembarra"