GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Sis manifestacions més contra el tall de la rotonda de Torredembarra

S'han convocat per als propers sis divendres
Centenars de persones tallen el trànsit a la rotonda de Torredembarra | Gerard Recasens

 

ACTUALITZACIÓ 28/06/2019: Aquest divendres no hi haurà manifestació

L'assemblea organitzadora dels talls a la rotonda ha decidit que aquest divendres, 28 de juny, no es farà manifestació i que els talls viaris es reprendran el proper divendres, dia 5 de juliol. Malgrat això, alguns manifestants asseguren que sí que faran el tall a títol individual.

 

NOTÍCIA 27/06/2019: Sis manifestacions més contra el tall de la rotonda de Torredembarra

La batalla per a la reobertura de la rotonda de Torredembarra no ha acabat. Després de les tres primeres manifestacions, la primera tongada convocada per part de l'Associació de Veïns de Brises del Mar, s'ha decidit en assemblea continuar amb aquestes mobilitzacions.

 

Mobilitzacions cada divendres, fins el pròxim 9 d'agost

Així doncs, els propers sis divendres a la tarda tornarà a haver-hi talls a la rotonda de Torredembarra situada a la T-214 i per la qual hi ha els accessos i sortides a l'N-340 i l'autopista AP-7. S'allarguen així les mobilitzacions, que havien de ser tres —les que ja s'han fet—.

 

Ara, s'afegeixen al calendari les del 28 de juny; 5, 12, 19 i 26 de juliol i també el 2 i el 9 d'agost. Totes les convocatòries, que coincideixen amb l'arribada de turistes a la zona per iniciar el cap de setmana, es faran entre les set de la tarda i les nou de la nit. La intenció dels manifestants és de fer talls intermitents, cada cinc minuts.

 

Converses amb la delegació del Govern català via Ajuntament d'Altafulla

Després de les primeres manifestacions, des de l'Ajuntament d'Altafulla ja s'ha pres la iniciativa en la interlocució amb les autoritats. Fa uns dies es va produir una reunió entre el delegat del Govern, Òscar Peris, l'alcalde d'Altafulla, Jordi Molinera, i la 'coalcaldessa' Alba Muntadas, per estudiar una alternativa al tall fix actual de la rotonda.

 

Ara per ara, s'està avançant en la cerca d'una alternativa a les barreres 'new jersey' que hi ha en aquest punt de la xarxa viària, i es treballa en un sistema de tall mòbil, que permeti obrir la rotonda els dies d'hivern o en altres períodes en què el flux de trànsit no sigui tan elevat.

 

Mentre no s'arribi a una solució que acabi amb la situació actual, però, es preveu un estiu de protestes al Baix Gaià: fins el 9 d'agost, cada divendres a la tarda, hi haurà talls a la rotonda demanant, justament, la seva reobertura.