Tornen les manifestacions a la rotonda de Torredembarra

Les noves mobilitzacions les organitza una plataforma de nova creació, desvinculada de l'Associació de Veïns de Brises del Mar
Desenes de manifestants tallen el trànsit a la rotonda de Torredembarra, en una de les mobilitzacions del mes de juny. | TarragonaDigital

 

Aquest divendres, 5 de juliol, es reprenen les manifestacions a la rotonda de la T-214, a Torredembarra. El seu objectiu és que es retirin les barreres 'new jersey' que, des de fa un any, tallen la circulació en aquest punt i obliguen a desviar-se fins al camí de servei del Roquissar, a Altafulla, per fer el canvi de sentit, en un recorregut de més de dos quilòmetres extra.

 

Després de setmanes d'assemblees i de debat, s'ha constituït una plataforma sota el nom de 'Reobrint Rotonda Baix Gaià', que assumirà l'organització de les accions que es duguin a terme des d'ara en endavant. D'aquesta forma, les mobilitzacions es desvinculen directament de l'Associació de Veïns de Brises del Mar —una urbanització del terme municipal d'Altafulla—, que n'ha estat fins ara l'organitzadora.

 

S'organitzen manifestacions per cada divendres del mes de juliol

Tot just aquest dimecres, dia 3 de juliol, la nova plataforma va nomenar delegats a tots els municipis del Baix Gaià. El seu objectiu és aglutinar més manifestants en les properes convocatòries de talls de trànsit, així com també s'han nomenat encarregats de comunicació i difusió i encarregats dels tràmits administratius necessaris per dur a terme les protestes.

 

Ara per ara, doncs, la Plataforma Reobrint Rotonda Baix Gaià ha convocat manifestacions a la mateixa rotonda cada divendres del mes de juliol. Començaran aquest mateix divendres, dia 5, i es repetiran els propers dies 12, 19 i 26. Es faran de sis a set de la tarda i hi haurà interrupcions del trànsit cada cinc minuts. Els manifestants se citen a tres quarts de sis de la tarda a l'entrada de Brises del Mar i al polígon industrial Roques Planes per arribar a peu fins al tall de la rotonda.

 

Obren una caixa de solidaritat

A més, també es va acordar crear una caixa de solidaritat per cobrir els imports de les possibles sancions que es derivin de les mobilitzacions convocades. La idea de la la plataforma és convocar altres actes per recaptar fons per a aquesta caixa de solidaritat, amb campanyes dirigides a comerciants o activitats obertes a tothom en motiu de les festes majors d'estiu.