Matinada de ruixats i tempestes a la costa entre el Tarragonès i el Baix Penedès

Els xàfecs han afectat bàsicament a punts de Roda de Barà o Torredembarra, on s’han recollit fins a 18 litres. També ha afectat altres zones, però amb quantitats poc importants
Nit de tempestes al litoral tarragoní | Arxiu

 

El pas d’un sistema frontal ha fet que aquesta nit els ruixats retornessin a la costa del Camp de Tarragona. Aquest dimecres vespre, les precipitacions van afectar les comarques de les Terres de l’Ebre, deixant quantitats poc destacables. Ara bé, a mesura que avançava la nit i matinada d’aquest dijous, els ruixats i les tempestes han agafat força al litoral tarragonès.

 

 

Les localitats més afectades per l’episodi han estat Torredembarra, on s’han recollit fins a 18 l/m2, i Roda de Berà, on el xàfec ha estat puntualment fort. Altres registres més destacables són els 7 litres al Vendrell. I és que els ruixats eren molt locals, afectant algunes poblacions, mentre que d’altres ben just han vist pluja.

 

 

El que sí que s’ha pogut observar des de molts municipis han estat els llamps. S’han arribat a recollir, en alguns casos, més de 300 descàrregues elèctriques. Així, malgrat que hagi passat entrada la matinada, l’espectacle visual ha estat assegurat, amb molts llamps i trons, que amb la foscor nocturna, han fet que tot agafés un aire més espectacular. Malgrat la pluja intensa i els nombrosos llamps, el Centre d’Emergències de Catalunya no ha registrat incidències greus ni destacables.

 

 

La resta de jornada es presentarà tranquil·la, amb el sol com a protagonista. En tot cas, a punts del prelitoral podran formar-se alguns núvols d’evolució que deixaran el cel poc o puntualment mig ennuvolat, amb la possibilitat molt baixa que deixin escapar alguna gota poc important a la tarda. La temperatura serà un mica més alta.