Meritxell Batet, de veïna d'Altafulla a presidenta del Congrés

Era la parella del polític i escriptor Héctor López-Bofill
Meritxell Batet, fins ara ministra d'Administracions Públiques i futura presidenta del Congrés, va viure a Altafulla. | Cedida

 

Meritxell Batet serà la nova presidenta del Congrés dels Diputats, segons s'ha sabut aquest divendres, 17 de maig, de bon matí. Després de vora un any com a ministra de Política Territorial i Administracions Públiques del govern de Pedro Sánchez, Batet fa el salt a la presidència de la Cambra Baixa.

 

Una bona ocasió per recordar que Batet té vincles amb el municipi d’Altafulla, al Baix Gaià: hi va viure durant una bona temporada de la seva vida. I és que Meritxell Batet va ser parella, durant diversos anys, de l’escriptor Héctor López-Bofill, resident a la vila des de fa molts anys. Durant una temporada, doncs, la parella va residir a Altafulla i alguns veïns de la localitat recorden Batet pels carrers de la vila.

 

Batet, ex parella de López Bofill

López-Bofill, tot i que nascut a Badalona, té a Altafulla la seva residència habitual, amb la seva esposa i els seus fills. De fet a les eleccions municipals del proper dia 26, López Bofill és el candidat a l'alcaldia per Junts per Altafulla. A les eleccions locals de 2015, figurava com a suplent a les llistes electorals d’Esquerra Republicana-L’Eina, i a les de 2011 anava a la llista de la candidatura de Solidaritat per la Independència.

 

Després de ser el número 12 de la llista de Junts per Catalunya per Tarragona, fent explícit el seu suport a Carles Puigdemont, López Bofill ha fet el salt a la política local amb la seva candidatura a l'alcaldia.

 

Els anys a Altafulla

Durant els anys en què Batet va ser parella d’Héctor López-Bofill, va ser quan va començar la seva trajectòria política com a col·laboradora del llavors primer secretari del PSC, Narcís Serra, i dirigint la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals. Durant aquests anys, va ser quan va viure a Altafulla, on era força habitual veure-la pel poble o a la platja, fent una vida normal i pràcticament anònima

 

La parella que formava amb López-Bofill, però, es va acabar trencant. Meritxell Batet va deixar de venir a Altafulla des que va casar-se l’any 2005 amb José Maria Lasalle, diputat del Partit Popular amb qui té dues filles bessones i de qui es va divorciar fa ara un parell d’anys. Actualment està totalment desconnectada del municipi del Baix Gaià, que va veure com començava la seva fulgurant carrera política que l’ha dut a un dels llocs de més responsabilitat: serà la tercera autoritat de l'Estat espanyol.

 

També et pot interessar

 

 

"La Pobla de Montornès i la Riera de Gaià: unes municipals amb al·licients" "ALERTA: Detenen un home a Torredembarra i acaba pegant a dos policies locals"