José García i Guillem Pujol presidiran el ple de dissabte a Torredembarra

Seran els dos membres de la mesa d'edat, que comandaran la sessió fins a la reelecció de Rovira
José García, regidor del PSC, serà l'edil de més edat del plenari, amb 64 anys. | Aleix Figueras

 

Tot està enllestit a l'Ajuntament de Torredembarra perquè arrenqui el nou mandat municipal. Ho farà aquest dissabte, dia 15, a les dotze del migdia, amb el ple que servirà per constituir el consistori i escollir el nou alcalde. El secretari municipal cridarà un per un els disset regidors electes.

Vuit d'ells, gairebé la meitat, s'estrenen a l'Ajuntament de Torredembarra, de manera que a l'hora de prometre o jurar el seu càrrec —caldrà que triïn la fórmula que prefereixin— rebran la insígnia d'honor amb l'escut municipal. Es tracta de Maria Gual, Marina Riudeubas, Joan Torras, Margaret Rovira i Guillem Pujol (ERC), María del Carmen Martín i Angie Muñoz (PSC) i Noelia González (Ciutadans).

La mesa d'edat, formada per José García i Guillem Pujol

Ja amb els disset nous edils de la corporació a lloc, es constituirà la mesa d'edat, que conformen el regidor més jove i el més gran. Fa quatre anys, per exemple, la formaven Núria Gómez (PP) i Javier Ramírez (Cs). Enguany, però, hi ha novetats: José García (PSC), de 64 anys, presidirà l'elecció del nou alcalde amb Guillem Pujol (ERC), de 22 anys, com a vocal de la mesa d'edat.

Seran ells els encarregats de dirigir la votació en què caldrà veure quins són els candidats que es presenten —hi tenen dret els caps de llista, en aquest cas Eduard Rovira (ERC), Vale Pino (PSC), Toni Cruz (Cs) i Anna Magrinyà (JxCat)—, però el cert és que la votació no tindrà cap mena d'emoció: ERC té majoria absoluta i Eduard Rovira rebrà els suports necessaris que li permetran renovar per quatre anys més la vara d'alcalde que ostenta des de 2015.

Un cop elegit, Rovira passarà a presidir la sessió, flanquejat per José García i Guillem Pujol, i farà el seu primer discurs havent renovat mandat, a més de donar la paraula a Pino, Cruz i Magrinyà, la resta de portaveus municipals, que romandran a l'oposició aquest mandat.

Guillem Pujol serà el més jove del nou plenari: té 22 anys. | TarragonaDigital.com

 

També et pot interessar

"📚 RODA DE BERÀ: Pas endavant pel nou institut" "FOTOS: Dia de comiats i benvingudes a l'Ajuntament de Torredembarra"