El nou mossèn de Torredembarra tornarà a avançar la Missa del Gall al vespre

El nou mossèn, Joaquim Gras, ha decidit mantenir l'horari que l'any passat va modificar el seu predecessor
Mossèn Joaquim Gras ha optat per tornar a avançar la Missa del Gall. | Cedida

El nou rector de la parròquia de Sant Pere Apòstol de Torredembarra des de fa pocs mesos, Joaquim Gras, ha programat la tradicional Missa del Gall, que se celebra cada 24 de desembre, per a dos quarts de vuit del vespre. D'aquesta manera, Gras fa seu el canvi que, ara fa un any, va introduir el seu predecessor, Francesc Esteso: deixar de celebrar aquesta missa a la mitjanit i avançar-la al vespre per facilitar l'assistència del màxim de feligresos possible —des dels més petits fins a la gent més gran.

Així doncs, la Missa del Gall 2019 a Torredembarra tornarà a fer-se al vespre. L'any passat, la decisió va tenir, abans de la celebració de la missa, defensors i detractors. L'assistència a l'acte, però, no va deixar marge per als dubtes: va ser tot un èxit, amb l'església de Sant Pere Apòstol plena de gom a gom. Davant de l'èxit de 2018, doncs, Gras ha decidit mantenir aquest nou horari per a l'eucaristia de la vigília nadalenca.

«Adaptar-nos als temps que estem vivint»

«Ens sembla que la decisió més encertada és adaptar-nos als temps que estem vivint, no com una pèrdua sinó més aviat com un oportunitat per a tots». Amb aquestes paraules explicava ara fa un any Mossèn Francesc Esteso la seva decisió d'avançar fins a dos quarts de vuit del vespre la Missa del Gall.

«És l’hora litúrgica en la qual, de fet, comença la solemnitat del Nadal», deia el mossèn, que argumentava que «si abans era costum que tothom, en família, participés a la Missa del Gall, avui ens trobem que cada vegada són més les famílies que aquesta nit es reuneixen entorn la taula», cosa que en dificulta l'assistència.

«A més, ens agradaria comptar amb la presència dels infants de la catequesi parroquial, que normalment no poden venir perquè a mitjanit es fa difícil que les seves famílies els portin a missa», explicava, i acabava reblant que «volem una Missa del Gall solemne, participada, amb infants, joves i gent gran». L'objectiu es va assolir el 2018, i enguany la Missa del Gall ja té data fixada: dimarts, 24 de desembre, a les 19.30 hores.

"🔴 ALTAFULLA: El nou i important document que vol aprovar l'Ajuntament" "🔴 ALTAFULLA: Tornen les audiències públiques, on tothom pot fer preguntes al govern"