GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Mor l'artista torrenc Antoni Sastre, autor de les maquetes de diversos espais emblemàtics de Torredembarra

Nascut a Tarragona el 1934, ens ha deixat avui dilluns, 13 de gener
Antoni Sastre, al costat de la maqueta del monestir de Santa Maria de Ripoll | Cedida

 

 

Durant la matinada d’avui dilluns, 13 de gener, ha mort l’artista torrenc Antoni Sastre Ribas, molt conegut al municipi per ser autor de maquetes que reprodueixen edificis emblemàtics de Torredembarra, com ara Cal Bofill, la Torre de la Vila, la font de la Plaça, l’església de Clarà i el Molí del Vent.

 

El 2009, Sastre va fer donació d’algunes de les seves peces a l’Ajuntament de Torredembarra, maquetes que es poden veure de forma permanent a diferents punts de l’edifici del Castell. Tot just el 2018, la sala Lluís d’Icart va acollir també una exposició de l’artista.

 

Diverses maquetes d'arreu

Més enllà de les obres relacionades amb Torredembarra, a la mostra també s’hi poden veure d’altres miniatures que reprodueixen fidelment altres indrets circulars d’arreu de la geografia catalana, com l’església de Sant Climent de Taüll, l’església de l’Assumpció de Bossòst o el monestir de Ripoll, així com peces de la Tarragona romana, com el pont del Diable, l’arc de Berà i la torre dels Escipions.

 

El passat 2019, Antoni Sastre va cedir la maqueta de Sant Climent de Taüll a l’Ajuntament de la Vall de Boí. Alhora, s’està tramitant el lliurament de la miniatura del monestir de Ripoll al consistori del municipi ripollenc.

 

L'alcalde Rovira i el consistori se sumen a les mostres de condol

Antoni Sastre va néixer a la ciutat de Tarragona l’any 1934 i, als nou anys, es va traslladar a Torredembarra. El dibuix i la pintura van ser sempre les seves aficions predilectes, disciplines que va dominar de forma autodidàctica. Precisament, els seus esgrafiats es poden veure en diferents façanes de la vila.

 

L’alcalde torrenc, Eduard Rovira, i la Corporació Municipal se sumen a les mostres de condol a familiars i amics.

 

 

També et pot interessar