Mor Mossèn Jaume Roig, capellà de Roda de Berà

Roig era l'encarregat de la parròquia rodenca des de 2013
Mossèn Jaume Roig, durant la processó del Pa Beneït de Roda de Berà, l'any 2017. | Josep Martí

 

La matinada d'aquest dimarts, 26 de novembre, ha mort a l'edat de 72 anys el capellà de Roda de Berà, Mossèn Jaume Roig. Des de l'any 2013, Roig era el rector de la parròquia de Sant Bartomeu d'aquesta localitat. La notícia ha transcendit aquest matí a Roda de Berà, on ja s'han expressat les primeres mostres de condol per la mort del capellà. Roig era també director del Butlletí Oficial de l’Arquebisbat i des de 1989 era canonge responsable de la pastoral litúrgica del Capítol de la Catedral. 

 

Una llarga trajectòria en diverses parròquies de l'arquebisbat

Nascut a l’Espluga Calba, a la comarca lleidatana de les Garrigues, l’any 1946, va rebre l’orde del presbiterat a la parròquia de Santa Maria de Montblanc el 1972. Els seus primers anys de ministeri, entre 1973 i 1977, els va exercir com a ecònom als pobles de Ciutadilla, Nalec, Guimerà i Vallfogona de Riucorb. En aquests anys també va ser nomenat confessor ordinari del Monestir de Santa Maria de Vallbona de les Monges i col·laborador a la parròquia de Sant Pere Apòstol de Reus.

 

En la dècada dels anys vuitanta va ser rector de les parròquies de Bràfim, de La Riba, Picamoixons, Vallmoll i dels Garidells a més de ser encarregat de les parròquies de Montferri i Puigpelat. Entre els anys 1991 i 2013 va ser rector de la parròquia de Santa Maria de la Catedral. Va ser el 2013 quan se'l va destinar a Roda de Berà, càrrec amb el qual ha mort aquest dimarts.

 

El funeral serà dimecres a la tarda a l'Espluga Calba

El funeral de Mossèn Jaume Roig tindrà lloc aquest dimecres, dia 27 de novembre, a les quatre de la tarda, a la Parròquia de la Immaculada Concepció de l’Espluga Calba, el seu municipi de naixement.

 

L’equip que forma la redacció de BaixGaiàDiari.cat i TarragonaDigital vol mostrar el seu condol a la família, amics i companys de Mossèn Jaume Roig en aquests moments.

Més notícies de la categoria Baix Gaià