Mor Rafel Hernández, exregidor de l'Ajuntament de Torredembarra

Tenia 94 anys i havia estat edil en dues etapes
Rafel Hernández, en una imatge d'arxiu. | TarragonaDigital.com

Aquest dijous, 17 d'octubre de 2019, ha mort a l'edat de 94 anys l'exregidor de l'Ajuntament de Torredembarra Rafel Hernàndez Sagarra. Hernández, una persona molt coneguda a Torredembarra, havia estat edil al consistori en dues etapes diferents, als anys 90. A banda de la seva dedicació política, però, Hernández era conegut pel seu vessant cívic. Així, per exemple, eren habituals les seves col·laboracions en mitjans de comunicació locals o en diverses entitats de la vila. El consistori ha fet públic un missatge de condol aquest migdia:

Rafel Hernández, regidor en dues etapes

A les eleccions municipals de 1991 va ser el cap de llista d'ERC, que amb 311 vots va obtenir una sola acta de regidor, la d'Hernández. El 1995 va ser succeït al capdavant d'ERC per l'actual conseller d'Educació, Josep Bargalló.

A les eleccions següents, les de 1999, Rafel Hernández va sumar-se a la llista de Convergència i Unió (CiU), on ocupava el cinquè lloc de la candidatura liderada per Santiago Segalà, que va guanyar les eleccions i va obtenir cinc edils, cosa que va convertir Hernández en regidor per una segona etapa. Darrerament, i en concret a les eleccions municipals de 2015, havia tancat la candidatura del partit municipalista Avui Democràcia.

Aquest dijous, doncs, seva família ha fet pública la malaurada notícia del seu traspàs en un missatge enviat a aquest mitjà: «A l'edat de 94 anys, ha mort el nostre company de vida, Rafel Hernàndez Sagarra. Definit ell com un 'lliure pensador', amant de la cultura, del mar i del poble. Fins la propera Rafel».

L'equip de BaixGaiàDiari.cat i TarragonaDigital.com se suma a les mostres de condol a la família i amics de Rafel Hernàndez Sagarra després de la seva mort.

"🔴 RODA DE BERÀ: Recullen 200 propostes pels pressupostos participatius" "🔴📹 VÍDEO: Té un accident a causa d'una foguera a l'AP-7 a Torredembarra"