Neix el Front Antirepressiu de Torredembarra

Han anunciat accions per recollir fons per la defensa dels quinze torrencs investigats per desobediència
Una imatge de família de l'acte de presentació del Front Antirepressiu de Torredembarra. | Cedida

 

Aquest divendres, a darrera hora del vespre, es va presentar a la plaça de Josep Valls Ibern de Baix a Mar el Front Antirepressiu de Torredembarra. El col·lectiu, de caràcter independentista, neix «contra qualsevol forma d’oposició als drets democràtics» que es produeixi, segons el manifest que van llegir durant l'acte de presentació de la nova plataforma. Al voltant d'un centenar de persones es van aplegar en la posada en marxa del FAT, el Front Antirepressiu de Torredembarra.

El FAT neix en defensa dels quinze torrencs investigats per l'1-O

El naixement del FAT neix arran de la investigació judicial que pesa sobre una quinzena de torrencs per desobediència, per la seva presumpta col·laboració amb la celebració del referèndum d'independència de l'1 d'octubre de 2017, després de la denúncia interposada per part d'una particular, veïna de la vila.

«Ens preocupa que al nostre poble tinguem persones que no toleren la llibertat d’expressió», expressa el FAT sobre la denunciant del cas, «però ens preocupa encara més que la Guàrdia Civil, cos que va rebre la denúncia, donés mostres d’empatia, més enllà de criteris jurídics, amb la denunciant», diuen en el seu comunicat.

El FAT anuncia els seus objectius, en defensa dels encausats i de la democràcia

«Lluitarem al costat dels nostres companys encausats, des de qualsevol forma de boicot dels seus drets humans i la llibertat d’expressió», expressa el nou col·lectiu en el seu comunicat, fet públic el passat divendres. També van anunciar que compten també amb la plataforma de Juristes per la República, «que proporcionarà a les persones encausades, que així ho vulguin, assessorament durant tot el procediment». Segons el FAT, «els encausats podrien ser qualsevol de les 3.500 persones que van participar a l'1-O a la Torre». 

Així, el Front Antirrepressiu de Torredembarra ha manifestat que els pròxims mesos organitzaran actes de recollida de recursos per fer front a les despeses judicials del cas, i ha anunciat que s'ofereixen a «treballar amb el conjunt d’organitzacions que treballin per garantir els drets individuals i col·lectius». 

També et pot interessar

"ALTAFULLA: Molinera respon López Bofill sobre una llista unitària independentista" "ATENCIÓ: Un ferit lleu en un incendi a Roda de Berà"