Torredembarra estrena un dipòsit d'aigües pluvials al passeig de Miramar

L'aigua es podrà reaprofitar per regar zones verdes i netejar carrers
Una de les antigues entrades a l'antic pas soterrat de l'N-340 de Torredembarra és ara una zona enjardinada. | Anna F. / Ajuntament de Torredembarra

 

Torredembarra estrena un nou tanc de laminació d'aigües, és a dir, un nou dipòsit d'aigües pluvials, a la zona de l'antic pas soterrat del passeig de Miramar, a la cruïlla del carrer de Pompeu Fabra amb el carrer dels Pescadors. S'aprofita, doncs, la cavitat del pas soterrat per donar capacitat a aquest dipòsit, que ha de servir per impedir inundacions en aquesta zona en casos de grans temporals, on l'aigua, en episodis de pluja forta, circulava per la superfície. 

El dipòsit permetrà reaprofitar part de l'aigua que es reculli

Amb un volum total de 204,03 metres cúbics, 40,48 pertanyen a un dipòsit de reg, que permetrà la reutilització d'aquesta aigua per neteja viària, neteja de col·lectors, i diverses tasques en obres, com ara amassat de morters o neteja d’eines; a més d'operacions de reg de zones enjardinades.

Aquesta part del dipòsit connecta amb una columna de càrrega d’aigua que funciona amb programari informàtic integrat per tal de controlar el consum que es fa d’aquesta aigua per part dels vehicles autoritzats a recollir-ne: cada usuari autoritzat disposa d’unes claus d’identificació amb xip magnètic que donen accés al sortidor d’aigua. 

Una obra que també ha afectat l'entorn

Els 163 metres cúbics restants del dipòsit seran de drenatge. S'ha construït una estació de bombament i un sistema de buidat del dipòsit a través d’una nova impulsió per tal d’abocar aquestes aigües pluvials recollides a una llera pública. Alhora, l'obra també ha comportat la creació d'una xarxa de captació de les aigües pluvials en superfície mitjançant embornals, reixes interceptores i les canalitzacions conseqüents, i la reurbanització de la zona on hi havia els accessos al pas soterrat. 

Així, hi ha hagut retirada de marquesines, anul·lació de reixes, la creació d’una gran jardinera en un dels costats on hi havia l’entrada al pas i reposició de paviments, entre altres tasques. Les obres, amb un cost de 200.000 euros, les ha desenvolupat Sorea.

Part de l'aigua que es capti podrà ser reutilitzada per regar, netejar carrers o altres tasques. | Anna F. / Ajuntament de Torredembarra

 

Vista de la zona on està instal·lat el nou dipòsit des de l'antiga entrada al pas soterrat des de la zona de mar, ara ja inexistent. | Anna F. / Ajuntament de Torredembarra

 

També et pot interessar

En marxa el nou servei de recollida de la brossa a Torredembarra

Diversos identificats en dos establiments de Torredembarra

"TORREDEMBARRA: En marxa el nou servei de recollida de la brossa" "ATENCIÓ: Jordi Molinera, regidor a Altafulla, testimoni al judici del procés"